Генерални промени в паричната политиката на Европейската централна банка (ЕЦБ)

...
Генерални промени в паричната политиката на Европейската централна банка (ЕЦБ)
Коментари Харесай

Преди заседанието на ЕЦБ: Не се очакват генерални промени в политиката на банката

Генерални промени в паричната политиката на Европейската централна банка (ЕЦБ) не се чакат на днешното съвещание, защото предстоят европейски избори, а и навлязохме в последните месеци от ръководството на Марио Драги. Това сподели Йонко Чуклев, финансов анализатор, в предаването „ В развиване “ на " Блумбърг " с водещ Вероника Денизова.

``
реклама

Гостът разяснява тематиките, които се чака да бъдат разисквани по време на съвещанието на централната банка в сряда.

„ ЕЦБ ще продължи с актуалната си политика, като може да се чака отчасти да се споделят съответни параметри за дълготрайните интервенции по рефинансиране, които се разясниха на предходното съвещание, както и да се разиска концепцията за така наречен „ двустепенна рента “, която да освободи малко от свърхрезервите, които комерсиалните банки държат в ЕЦБ “.

Чуклев разяснява и настроението на вложителите преди съвещанието.

„ Към момента вложителите не са оптимистично настроени – предното тримесечие Германия едвам избегна рецесията, Италия е в техническа криза. Тези фактори, дружно с неяснотите към идната разлъка сред Англия и Европейския съюз, оправдават настроението на пазарите “.

Според госта предпазливостта на банкерите от централните банки е оправдана.

„ В Европа имаше спад на индустриалното произвеждане, инфлацията в еврозоната ненадейно се забави, икономическият растеж към този момент очевидно се забавя и в Съединени американски щати “.

Brexit без съглашение би се отразил извънредно отрицателно на еврозоната, разяснява още Чуклев.

„ Ако се случи по този начин, че немският експорт към Англия да бъде обмитен, както и противоположното, рецесията към този момент ще се избегне доста мъчно. Brexit без договорка ще има обезпечено извънредно отрицателни последици, изключително в първите месеци след процеса “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР