Генералната прокуратура на Венецуела започна разследване срещу лидера на опозицията

...
Генералната прокуратура на Венецуела започна разследване срещу лидера на опозицията
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Гуайдо за незаконна сделка

Генералната прокуратура на Венецуела стартира следствие против водача на опозицията Хуан Гуайдо, който нелегално се разгласи за президент поради опит да продаде района Есексибо.

 © БГНЕС
" Трябва да ви осведомявам за откриването на наказателно следствие, стартирано против Ванеса Нюман, Мануел Авенданьо и Хуан Гуайдо. Те вземат участие в противозаконни договаряния зад тила на страната, които имат за цел да отдръпват историческите искания на Венецуела върху територията на Есексибо в подмяна на политическа поддръжка от Обединеното кралство ", това съобщи основният прокурор на Венецуела Тарек Уилям Сааб в Туитър.

Става дума за дългогодишните териториални искания на Каракас във връзка с региона Есексибо с повърхност от към 160 хиляди квадратни километра в басейна на същата река, която заема забележителна част от Гвиана. Конфликтът за територията ескалира след промяната на президента в Гвиана - новият държавен глава продължи да се сближава със Съединени американски щати. Дейвид Грейнджър пусна Exxon Mobil в страната, след което ръководителят на Венецуела го упрекна в съучастничество в дейности против страната му.

Венецуелският вицепрезидент Делси Родригес съобщи в четвъртък, че незаконна организация, ръководена от опозиционния водач Хуан Гуайдо, се е пробвала да трансферира района Есексибо на транснационални компании като Exxon Mobil.

Президентът на Венецуела Николас Мадуро, разговаряйки с хората на Венецуела, сподели видео, с Ванеса Нюман, която е „ дипломат “ на Гуайдо във Англия и съгласно Родригес работи за Пентагона, и Мануел Авенданьо, помощник на Гуайдо. От аудиозаписа към видеото излиза наяве, че те разискват прехвърлянето на противоречивата територия на Гвияна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР