Генералите в Мианмар, които в понеделник извършиха преврат, наредиха днес

...
Генералите в Мианмар, които в понеделник извършиха преврат, наредиха днес
Коментари Харесай

Генералите в Мианмар наредиха да се блокира достъпът до Фейсбук

Генералите в Мианмар, които в понеделник направиха прелом, подредиха през днешния ден на доставчиците на интернет да блокират достъпа до Facebook, който е значимо информационно средство в Мианмар, съобщи Франс прес. Тези дни във Facebook бяха основани групи, призоваващи за гражданско непокорство против причинителите на преврата.

В няколко града бяха видяни първи признаци на непокорство. Две вечери подред в Янгон съперници на военните обикалят улиците с коли и надуват клаксоните. Здравни служащи от няколко здравни заведения оповестиха, че отхвърлят да работят при "незаконна военна власт ". В град Мандалей имаше дребен митинг против превратаджиите. Четирима души бяха задържани.

Относно заповедта за Facebook норвежката компания Теленор, един от главните снабдители на телекомуникационни услуги в Мианма, удостовери, че има предписание за краткотрайно блокиране на обществената платформа. Компанията е била принудена да "отреже " достъпа до платформата, само че "не счита, че тази мярка е в сходство с интернационалното право ". Самият Facebook заяви, че услугите му в Мианма са "нарушени ".

Група стачкуващи се събраха през днешния ден в Мандалей, втория по величина град на Мианмар, с цел да стачкуват против завземането на властта от армията, заяви Ройтерс.

На видео във фейсбук се видяха към 20 души пред Медицинския университет в Мандалей. На един от плакатите, издигнати от стачкуващите, пишеше: "Народът стачкува против военния прелом ".

Протестиращите скандираха претенции за освобождение на задържаните политически водачи.

Това бе първият митинг, откогато армията взе властта в понеделник и арестува известната лидерка Аун Сан Су Чжи, означи Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР