Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин,

...
Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин,
Коментари Харесай

Украинският генщаб: Руснаците атакуват Славянск откъм Изюм

Генерален щаб на въоръжените сили на Украйна оповестява тази заран, че съветската войска се пробва да пробие към Славянск откъм Изюм.

В утринния си отчет Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна показват като атакувани обитаемоте места Борохородично, Мазановка и Долина посредством нападателни дейности. Тези села се намират сред окупирания град Изюм в Харковска област и Славянск, който е под контрола на украинските управляващи.

Украинските военни показват, че бойните дейности не престават, без да прецизират за триумфа или неуспеха на двете страни.

Какво още оповестява украинският общоприет щаб:

В Краматорското направление съветската войска е направила артилерийска подготовка, форсирала е Северски Донец и се укрепва в регионите на Лисичанск и Белогоровка. Вчера вечерта украинските военни потвърдиха, че Лисичанск е попаднал към този момент в съветски ръце.

В Донецкото направление натискът е по линията Северск - Бахмут.

В посока Харков съветските военни се пробват да попречат на ВСУ да стартира нахлуване.

" Украинската авиация, ракетните и артилерийските елементи не престават да нанасят несполучливи удари по хранилища с муниции и по места, където са съсредоточени жива мощ и военно съоръжение на съветските окупатори ", настояват украинските военни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР