Генералът от американската армия Кристофър Каволи беше назначен за главнокомандващ

...
Генералът от американската армия Кристофър Каволи беше назначен за главнокомандващ
Коментари Харесай

Ген. Кристофър Каволи е новият главнокомандващ на НАТО в Европа

Генералът от американската войска Кристофър Каволи беше назначен за главнокомандващ на силите на НАТО в Европа, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Назначаването на Каволи беше утвърдено от Северноатлантическия съвет. Каволи ще размени военачалник Тод Уолтърс на публична гала, която е планувана през лятото.

Бъдещият главнокомандващ на силите на НАТО е наследник на американски офицер от италиански генезис. Роден е в западногерманския град Вюрцбург, Западна Германия

Детското му минава във военните бази, където служи татко му. Завършил е Принстънския университет и приказва съветски език. Каволи е на работа от 1987 година

Участвал е във войната в Залива, няколко пъти е бил и в Афганистан. Командва американската войска в Европа от януари 2018 година до октомври 2020 година, а по-късно поема командването на американските сили в Европа и Африка, чийто общоприет щаб се намира в немски град Висбаден.

Военният началник на силите на НАТО постоянно е американски офицер, до момента в който европейските страни излъчват генералния секретар на Алианса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР