Генерал Венцислав Мутафчийски е номиниран за званието Почетен гражданин на

...
Генерал Венцислав Мутафчийски е номиниран за званието Почетен гражданин на
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски и още четирима лекари с номинации за почетни граждани на Дупница

Генерал Венцислав Мутафчийски е номиниран за званието " Почетен жител на Дупница ". С номинации са и четирима лекари от двете лечебни заведения в града, които работят на първа линия в битката с COVID-19.

Номинацията на ген. Мутафчийски е направена от кмета на община Дупница инж. Методи Чимев, оповестява " Струма.бг ".

Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски е роден в Дупница на 20 август 1964 година През 1990 година приключва медицина в Медицински университет в София. Придобива две специалности – " Обща хирургия " и " Военна хирургия ". Като студент е бил стипендиант на МО и през 1989 година е назначен като офицер в Българската войска. Участва в няколко задгранични задачи в Македония, Афганистан и Ирак. Минал е специализации в Испания, Германия, Франция и Италия. През 2012 година е назначен за основен доктор на Въоръжените сили на Република България.
свързани новини20381на 08.10.2021
Преминава през всички длъжности във ВМА - от помощник до професор. От 2017 година ръководи ВМА. Родителите и братът на военачалник Мутафчийски живеят в Дупница.

От групата на Българска социалистическа партия в Дупница са номинирали за почетното звание четирима лекари. Трима от тях са от общинската болница - претендентът за народен представител от гражданската квота на Българска социалистическа партия и завеждащ вътрешно поделение в общинската болница доктор Елена Гюзелева, сътрудника й и зам. шеф на общинската болница доктор Крум Бонев и 81-годишната доктор Милка Богоева, която е завеждащ инфекциозно поделение. Само един от номинираните за почетното звание лекари – доктор Васил Бачев, работи в частната болница в Дупница.

Д-р Лорета Николова и Вергил Кацов, общински консултант от " Народен съюз ", са внесли докладна бележка в деловодството на Общински съвет, с която оферират за почетното звание писателя Димитър Димов, който, до момента в който е живял в Дупница, е написал романа " Тютюн ", наблюдавайки живота и работата на служащите в тютюневите хранилища в града.

На 19 октомври Дупница чества своя празник. По традиция на този ден се организира и тържествено съвещание на Общински съвет, на което ще бъдат връчени почетните призове.

Сред препоръчаните за почетното звание е и писателят Димитър Димов, който е роден в Ловеч, само че постоянно е считал Дупница за свое отечество.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР