Генерал Сергей Суровикин, заместник-командир на обединената група руски войски в

...
Генерал Сергей Суровикин, заместник-командир на обединената група руски войски в
Коментари Харесай

The Moscow Times: Ген. Сергей Суровикин е задържан

Генерал Сергей Суровикин, заместник-командир на обединената група съветски войски в Украйна, е бил задържан.  Това съобщи The Moscow Times.

Медията се базира на два източника, близки до Министерството на защитата. Няма друго удостоверение на тази информация .

Според източниците на изданието карцерът на Суровикин може да е обвързван с въоръжения протест на ЧВК " Вагнер ".

" Ще има вести в подтекста на Пригожин. Очевидно той [Суровикин] е избрал страната [на Пригожин по време на бунта] и са го хванали за топките ", споделя източникът на изданието.

На въпроса на публицистите къде се намира генералът сега, той дава отговор: " Тази информация не се разяснява даже по вътрешни канали ".

По-рано в съветските телеграмни канали стартира да се появява информация за ареста на Суровикин. По-специално, " военният сътрудник " Владимир Романов написа, че генералът е бил задържан на 25 юни , т.е. ден след края на протеста на ЧВК " Вагнер ".

Вечерта на 23 юни 2023 година Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер ", стартира по този начин наречения " поход на справедливостта ", в който ЧВК евентуално има намерение да стигне до Москва.

До идната заран ЧВК " Вагнер " завладява Ростов на Дон и доближава до Липецка област. " Походът " приключи със съглашение сред Пригожин и съветските управляващи, съгласно което наемниците, решили да останат в ЧВК " Вагнер ", могат да " отидат в Беларус.
 Знаели ли са генералите на Путин, че Пригожин приготвя протест?
Знаели ли са генералите на Путин, че Пригожин приготвя протест?

Според американското разузнаване ген. Суровикин е оказал помощ на шефа на " Вагнер "

Вестник " Ню Йорк Таймс ", базирайки се на американското разузнаване, написа, че Пригожин не би почнал протест, в случай че не е сигурен, че има високопоставени поддръжници .

По-специално източниците на изданието в американските разследващи служби настояват, че военачалник Сергей Суровикин е знаел за проектите на създателя на ЧВК " Вагнер " .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР