Генерал Сергей Суровикин, по прякор Генерал Армагедон, е новата тактика

...
Генерал Сергей Суровикин, по прякор Генерал Армагедон, е новата тактика
Коментари Харесай

Генерал Сергей Суровикин: Кой е твърдолинейният нов командир на Путин в Украйна? - Топ новини

Генерал Сергей Суровикин, по прякор Генерал Армагедон, е новата тактичност на президента Владимир Путин във войната против Украйна. Назначаването му беше оповестено часове след атентата на Кримския мост . И първият работен ден на новия водач видя Украйна ударена от огромна вълна от съветски ракети – една от най-широките серии от удари, следени от месеци, написа BBC.

Но военачалник Суровикин в действителност не е нов в неуверените военни старания. Той командва войски на фронта в Южна Украйна и ден преди началото на войната беше глобен от Европа поради военното си въздействие и връзката си с президента Путин.

Това наподобява е първият път, когато Русия публично назначава командващ за цялата си военна интервенция в Украйна – преди този момент имаше известия в медиите, че постът е заеман от военачалник Александър Дворников.

Но кой е новият пълководец?
 Кратка презентационна сива линия  Кратка презентационна сива линия
Роден през 1966 година в Новосибирск, 55-годишният Ген Суровикин е деец от последните войни на Русия.

Ген. Суровикин стартира дейната си военна кариера в Афганистан в края на 80-те години. Това беше при условия, които бяха „ извънредно неподходящи “, споделя съветският професор по история и просвета Питър Уолдрон – Съветите губеха.

Проф. Уолдрън допуска, че това е оформило характера и репутацията на генерала, защото той е бил мощно забъркан в „ доста принуждение “ през цялото време.

У дома през 1991 година трима души бяха убити по време на конфликт сред военни транспортни средства и продемократични протестиращи в Москва. Според руската работа на BBC протестиращите са блокирали пътя на транспортните средства и военачалник Суровикин, който е командвал, е дал заповед да се продължи.

По-късно всички обвинявания бяха свалени на съображение, че е изпълнявал заповеди.

Четири години по-късно, до момента в който е студент във Военната академия „ Фрунзе “, генералът е наказан условно за противозаконна продажба на револвер на собствен съученик. Той твърди, че е бил „ нагласен “ и по-късно присъдата е отстранена от досието му.

Генералът продължи да служи в споровете през 1990 година в Таджикистан и Чечня, а в последно време и в Сирия, където Москва се намеси през 2015 година на страната на държавното управление на сирийския президент Башар ал-Асад.

Като пълководец на съветската аерокосмическа част – макар че нямаше опит във въздушни интервенции – той управлява заличаването от въздуха на огромна част от сирийския град Алепо.

Професор Уолдрън споделя, че намесата на Русия в Сирия се равнява на неограничени бомбардировки и офанзиви против цивилни цели. Ген. Суровикин отговаряше за това и беше „ явно подготвен да употребява всички нужни ограничения “.

Междувременно Чарлз Листър, шеф на програмата за Сирия в Института за Близкия изток, споделя, че военачалник Суровикин има „ безусловно непримиримо отношение към врага “ – виждайки бойците и цивилните като едно и също.

Под командването на генерала съветските сили са взели участие в прикриването на потреблението на нервнопаралитичен сътрудник зарин, споделя господин Листър. Те станаха очевидци на качването му на сирийския аероплан минути преди смъртоносна химическа офанзива срещу град Хан Шейхун, при която починаха над 80 души.

През 2017 година президентът Путин награди военачалник Суровикин с медала „ Герой на Русия “ – най-високото отличие на страната – за службата му в Сирия, до момента в който го уточни като човек, който може да бъде държан виновен за нарушавания на правата на индивида.

На няколко пъти бойци под командването на военачалник Суровикин са били упреквани в принуждение против цивилни. В Чечина очевидци споделят, че бойци са провели „ прочистващи интервенции “, където са били разбивани домове на цивилни и са били бити локалните поданици, съгласно съветската работа на BBC.

Ген. Суровикин отхвърли обвиняванията.

Повече от 30 години тази известност на „ жесток, доста корав и противен субект “ се е развила, споделя проф. Уолдрон.

Това се вижда както на бойното поле, по този начин и отвън него.

През 2004 година, единствено две години откакто е приключил военна академия за офицери, се твърди, че военачалник Суровикин е пребил един от бойците си поради политическите му възгледи, твърди Институтът за проучване на войната. По-късно боецът отдръпна тази тъжба.

Проправителственият съветски вестник „ Комерсант “ оповестява, че през същата година ген. Суровикин е извикал един от своите полковници за облекло. Миг след конфликта боецът се простреля смъртоносно.

Тогава за какво Путин направи това предопределение? Професор Уолдрън споделя, че това явно е самопризнание, че нещата не вървят добре.

„ Не сменяте военния си пълководец, в случай че нещата не вървят по проект “, добави той. „ Смяната на командира тук може да докара до друг етос, само че дали има значение за качествата е под въпрос. “

Репутацията му на жесток човек може да не е безусловно равна на териториални придобивки, само че назначението му беше приветствано от някои.

Чеченският водач Рамзан Кадиров и създателят на наемническата група Вагнер Евгений Пригожин – основни съдружници на президента Путин – го похвалиха. Г-н Пригожин, предприемач с прякор основния готвач на Путин, сподели, че генералът е „ най-компетентният пълководец “ в съветската войска.

Професор Уолдрън споделя, че може би това е Путин, който прави „ алегорично предопределение “.

„ Ето някой, който има публичната известност на жесток “, споделя той. „ Опитва ли се Путин да изпрати сигнал на Украйна по какъв начин желае войната да продължи оттук насетне? “
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР