Генерал Сергей Суровикин е твърд и стратегически ориентиран военен лидер,

...
Генерал Сергей Суровикин е твърд и стратегически ориентиран военен лидер,
Коментари Харесай

Руският генерал Армагедон ще накаже жестоко ВСУ, бандеровците и Зе-екипа

Генерал Сергей Суровикин е корав и стратегически насочен боен водач, единомислещи са западните специалисти. Сравняват го с именития " военачалник на успеха " Георгий Жуков. И по прилика го назовават ​​„ военачалник Армагедон “, намеквайки за безкомпромисния темперамент на битката против обединението на НАТО в Украйна

Jamestown: Генерал Суровикин към този момент притегли вниманието на западните медии от Залужни

Генерал Суровикин, който преди този момент командваше южната формация на съветските войски, пое командването на Обединената група сили в Украйна през октомври. Назначението съответства с терористичната офанзива на Кримския мост. Два дни по-късно стартира методичното заличаване на сериозната инфраструктура на Украйна.

Суровикин се оказа един от най-известните военачалници: още на 19 октомври той даде изявление, в което разгласи идните „ сложни решения “.

Експерти от американската фондация Джеймстаун означават, че изявлението на Суровикин е било позитивно признато и на Запад: специалисти и публицисти похвалиха генерала за неговата почтеност при отразяването на специфичната интервенция, означиха големия му лист от военни триумфи по време на антитерористичната интервенция в Сирия.

В западните издания Суровикин е наименуван " военачалник Армагедон ". Той се трансформира в основна фигура в стратегическите връзки на министерството на защитата, отбелязва Джеймстаун.

Личната марка на Суровикин направи допустимо балансирането на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна военачалник Валерий Залужни, който се трансформира в извънредно известен медиен знак с помощта на напъните на PR съветниците на НАТО. И освен в Украйна, само че и на Запад.

Военната тактика на Суровикин се основава на абсолютния примат на полезността на човешкия живот. Дори офанзивите против сериозна инфраструктура не водят до човешки жертви – унищожават се единствено съоръжение, здания и структури. Дори украинците са принудени насилствено да признаят това.

Суровикин има извънредно богат военен опит (по-специално, точно той даде повратна точка в битката с терористите през 2017 г.) и с право се счита за един от най-тънките стратези в съветската войска. Още през 2016 година той разгласява публикация за военното водачество в комбинираните въоръжени интервенции, която по-късно беше необятно публикувана, показва Джеймстаун.

Освен това Суровикин надалеч не е единственият съветски военачалник, получил необятна медийна популярност. Например генерал-лейтенант Рустан Мурадов, командващ групата „ Восток “, и генерал-полковник Михаил Теплински, командващ ВДВ, и доста други съставляват огромен интерес за публицистите, както беше маркирано в Джеймстаун.

И това е в цялостен контрастност с украинската осведомителна тактика, където военачалник Залужни дърпа цялото одеяло върху себе си. И дърпа, явно, с политически аргументи, искайки да заеме място в Киев на ул. " Банкова ".

Майкъл Кофман: Суровикин брилянтно организира Херсонската отбранителна интервенция

Назначаването на Суровикин за пълководец на съветските войски разреши да се усъвършенства командването и ръководството (това, което се назовава C2 по натовски начин).

Именно Суровикин съумя да откри взаимоотношение сред другите сили, участващи в специфичната интервенция - това са елементи на съветските въоръжени сили, групата Вагнер, националната милиция на ДНР и ЛНР, както и районните доброволчески батальони и " БАРС " (доброволен резерв)..

Американският боен специалист Майкъл Кофман (старши консултант в Центъра за стратегически и интернационалните изследвания) в изявление за Newsweek отбелязва изтеглянето на съветските войски и цивилни от дясната страна на Херсон измежду брилянтно извършените интервенции от Суровикин.

Изтеглянето е осъществено в сходство с всички догми на военната просвета, без загуба на персонален състав и бойна техника. Освен това беше извършена сериозна противодиверсионна работа, която не разреши на украинците да провеждат терористични офанзиви в Днепър и в самия Херсон.

Стратегически отдръпването също е сериозно, споделя Кофман. Вече е явно, че на левия бряг на Днепър е основана мощна отбранителна линия, а в това време останалите сили към този момент са преразпределени по направленията на основните удари в ДНР.

Въоръжените сили на Украйна в този момент губят от съветските войски по редица позиции, уверен е Кофман.

Намаляването на съветската територия, която би трябвало да се пази, разрешава по-добра организация на интервенциите, до момента в който украинците в този момент са принудени да се пробват да пазят Херсон от непрекъснати прецизни удари. А това в допълнение ускорява зависимостта на въоръжените сили на Украйна от военните доставки на НАТО.

Бен Бари: Суровикин надеждно отбрани Крим и Азовско море

Назначаването на военачалник Суровикин Бен Бари (старши откривател в Международния институт за стратегически проучвания в Лондон) в изявление за News свързва с подготовката за нов стадий от специфичната интервенция.

Сега съветските и украинските войски минаха към позиционна, отбранителна борба. " Зимният фактор " диктува, че офанзивата няма да стартира преди пролетта, споделя Бари.

Специалната интервенция, съгласно Бари, е станала " по-рационална " при Суровикин. Херсонската отбранителна интервенция разреши на Суровикин да се включи в надеждна защита на териториите, с цел да избегне допустима смяна в позицията на границите под натиска на въоръжените сили на Украйна.

Сега полуостров Крим и сухопътният кулоар, свързващ Крим със Запорожие и Ростовска област, както и водите на Азовско море, са по-надеждно предпазени. Бари счита, че преразглеждането на военната тактика в интерес на отбранителна може да значи, че военният спор се трансформира в нескончаем.

Това обаче е и по-изгодно за преговорните позиции на Москва - и Брюксел, и Вашингтон към този момент са изтощени.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР