Генерал Остин Скот Милър от Сухопътните сили на САЩ пое

...
Генерал Остин Скот Милър от Сухопътните сили на САЩ пое
Коментари Харесай

Американски генерал пое командването на НАТО в Афганистан

Генерал Остин Скот Милър от Сухопътните сили на Съединени американски щати пое през днешния ден командването на задачата на НАТО в Афганистан, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

На гала в Кабул в наличието на афганистански представители и задгранични посланици Милър пое поста от военачалник Джон Никълсън, оглавил 41-членната задача през 2015 година, дни откакто алиансът приключи публично бойните си интервенции в азиатската страна. Оттогава силите на НАТО в Афганистан подкрепят локалната войска и полиция в интервенциите им против талибаните и групировката " Ислямска страна ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Предстоят ни сложни решения " сподели новият командващ на церемонията в централата на задачата " Решителна поддръжка " в афганистанската столица. По думите му военният напън върху бунтовниците е нужен за основаването на условия за политическо помиряване.

Досега Милър е оглавявал Обединеното командване за специфични интервенции, което координира задачи на елитни елементи като Шести екип на " морските тюлени ". През 2011 година, преди мандата на Милър, този екип е извършил задачата за ликвидирането на Осама бин Ладен в Пакистан. Служил е като капитан в " Делта форс " и пълководец на сухопътна част в борбата за Могадишу през 1993 година - събития, разказани и показани в книга и филм със заглавие " Black Hawk Down ".

Сега Милър ще командва 16 хиляди бойци от " Решителна поддръжка " и 14 хиляди американски бойци в Афганистан с съществени задания като образование, съвещания и поддръжка на афганистанските сили за сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР