"Генерал Дяков си тръгна заради интриги, изритаха го". Това коментира

...
"Генерал Дяков си тръгна заради интриги, изритаха го". Това коментира
Коментари Харесай

Борисов: Ген. Дяков си тръгна заради интриги

"Генерал Дяков си потегли поради интриги, изритаха го ". Това разяснява министър председателят Бойко Борисов в Крумовград. Преди дни шефът на НСО изиска да бъде освободен, а кабинетът гласоподава оставката му.

Борисов разяснява още обявата в "Политико ", че България ще се бори нашият еврокомисар да получи сектор "Земеделие ".

"Това, което желаеме, са модерните ресори - киберсигурност, ръководство на IT технологии. Това сме го декларирали преди месец и половина в мое лице пред Еврокомисията. За какво ти е сектор земеделие - там парите са разпределени за всички страни. Някой пуска тоя слух, с цел да каже след това, че не са ни го дали. Омръзна ми от жълти вести и измислиците на тоя и оня. Ето, ясно и тъкмо ви споделям - ресорът, който е в този момент, плюс уголемение към него желаеме ", сподели още министър председателят. В момента българският еврокомисар Мария Габриел дава отговор за цифровизацията.

При визитата си в Крумовград за формалното разкриване на рудника на Ада тепе Борисов разяснява и строителството на АЕЦ "Белене ", за което по-рано през седмицата стана ясно, че има 13 подадени предложения.

"Ако не построим АЕЦ „ Белене”, до 10 години, ще увиснем на кюмюра ", сподели във връзка дебатите Борисов. „ Най-големите международни вложители пристигнаха, вие ме питате за Ковачки”, ядоса са министър председателят на въпроси за огласените претенденти за присъединяване в плана.

Ден по-рано Българска социалистическа партия разгласи, че ще внесе сигнал в прокуратурата за монопол на електроенергийния пазар на сдружения, свързани с Христо Ковачки, който е спряган, че стои зад някои от фирмите, декларирали предпочитание да вземат участие в АЕЦ "Белене ".

"Толкова години Ковачки и Българска социалистическа партия работиха дружно, години наред. Ако държавната китайска атомна компания е близка на Ковачки, в случай че "Росатом " е близка до него, те просто в отчаянието си не знаят какво приказват тези хора. Една година труд съм вложил, с цел да докарам по едно и също време французи, руснаци, германци, с цел да можем да построим АЕЦ "Белене ", продължи Борисов.

"След 10 години 5-и и 6-и реактор завършват своята активност и тогава ще увиснем единствено на въглищата. Затова вършим тази инвестиция с най-големите вложители в света - Америка, Франция, Германия, Русия, Китай и Южна Корея, а вие ме питате на Ковачки. От 13 заявки за строителство вие ме питате за Ковачки ", възмути се министър председателят.

Общо 13 компании имат интерес към АЕЦ „ Белене”. Седем от тях желаят да строят. Четири вложителя са непознати - от Русия, Китай, Корея и Германия. Българските претенденти за създаване са два консорциума и една компания.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР