General Motors вече обяви закриването на заводи и големи съкращения

...
General Motors вече обяви закриването на заводи и големи съкращения
Коментари Харесай

Преструктурирането на GM беше трудно. Това на Ford може да е още по-трудно

General Motors към този момент разгласи закриването на фабрики и огромни съкращения на работни места по целия свят. Следващият американски авто колос, който ще го направи може да е Ford, написа CNN Business.

През лятото Ford заяви, че възнамерява коренно да преструктурира бизнеса си и може да закрие или свие нерентабилните интервенции в някои райони. Компанията счита да вложи до 11 милиарда $ в тази промяна.

Автомобилният производител разкри прекомерно малко детайлности за проектите си. Според автомобилния анализатор в Morgan Stanley Адам Джонас Ford се готви да редуцира 25 000 работни места по целия свят. Той чака, че множеството от съкращенията ще бъдат в Европа, където Ford от дълго време изпитва компликации. Но заводите и служащите оттатък океана също няма да бъдат пощадени.

Подобно на GM, Ford се преоткрива, с цел да се конкурира в една промишленост, която минава през радикална смяна. И двете огромни компании възнамеряват да понижат разноските си, с цел да влагат в идващото потомство транспортни средства, като самоуправляващи се и електрически коли.

" Налице са по-големи сили в деяние, които карат международните автомобилни производители да премислят главната концепция за поддръжка на все по-остарели сегменти, системи за задвижване и географски райони ", написа Джонас в изследователска записка.

Според изказване на Ford " дейностите ще дойдат значително отвън Северна Америка ".

" Това включва целенасочения и изчерпателен метод, който подхващаме към редизайн на нашата световна работна мощ. Цялата работа тече сега и публикуването на цифра за понижаване на заетостта в този миг ще бъде чиста нечиста сделка ", изясняват от компанията.

Продажбите на Ford в Съединени американски щати са с към 3% по-малки тази година. Компанията ще прекрати продажбата на обичайните седани в Северна Америка, като се изключи именития Mustang, поради смяната в желанията на клиентите към SUV и пикапи.

Миналата седмица автопроизводителят разгласи, че ще редуцира няколко смени и 1150 почасови работни места в 2 завода - в Кентъки и Мичиган. Паралелно с това Ford разкри 1000 работни позиции в 2 други завода, като ще предложи на съкратените служащи да бъдат преместени в други негови фабрики.

Компанията има общо 202 000 служащи по целия свят в края на предходната година, като към половината от тях в Северна Америка, а 54 000 са в Европа.

GM разгласи проектите си предходната седмица да затвори редица фабрики по света, в това число 4 в Съединени американски щати и един в Канада. Компанията ще редуцира и към 8000 работни длъжности на административни позиции. Тези ходове се чака да съкратят общо 14 000 работни места в Северна Америка.

Макар че GM даде обещание да предложи на доста от съкратените си почасови служащи нови работни позиции в разнообразни фабрики, доста хора подлагат на критика компанията, че редуцира работни места в миг на мощна доходност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР