General Motors ще произвежда електрически кросоувъри Honda и Acura. Според

...
General Motors ще произвежда електрически кросоувъри Honda и Acura. Според
Коментари Харесай

Заводите на General Motors ще произвеждат... Honda!

General Motors ще създава електрически кросоувъри Honda и Acura. Според Automotive News Europe това ще се случи през 2023 година. Първият модел ще е индустриалната версия на електрическото SUV на Honda, което ще стартира да се прави в завода на GM в Мексико.

Година по-късно ще започва и сглобяването на структурно еднакъв електромобил, само че с марка Acura, като неговото произвеждане ще бъде проведено в завода на GM в Тенеси (САЩ). Сглобяването на електрическите транспортни средства на Honda ще бъде проведено паралелно с Chevrolet Blazer и Equinox.

На собствен ред електрическата Acura ще създава дружно с електрическите кросоувъри Cadillac Lyriq. Съвместното произвеждане на електрически джипове на Honda и General Motors е стопански осъществимо, защото новите продукти на японската марка ще употребяват Ultium акумулатори, създадени от американския тръст.

По-рано беше обявено, че двата електрически автомобила на Honda ще бъдат основани на обща платформа с General Motors. Досега нито Honda, нито General Motors са коментирали тази иформация. Пресслужбата на японската компания обаче означи, че нова информация за тактиката за електрификация в Северна Америка ще се появи в края на 2021 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР