Генерал-майор Тимур Валиулин, шеф на направлението Борба с екстремизма на

...
Генерал-майор Тимур Валиулин, шеф на направлението Борба с екстремизма на
Коментари Харесай

Оставка на генерал от руското МВР заради имоти в България и Италия

Генерал-майор Тимур Валиулин, началник на направлението ”Борба с екстремизма ” на съветското Министерство на вътрешните работи, не е заявил свои парцели в България и Италия през 2011 година Тогава той е ръководел Московския център за битка с екстремизма. Разкритията са на някогашната му брачна половинка. Валиулин е включен в санкционния лист на Съединени американски щати.
Шефът на направлението " Борба с екстремизма " на съветското Министерство на вътрешните работи военачалник - майор Тимур Валиулин е подал оставка от заемания пост поради недекларирана благосъстоятелност в България и Италия, оповестява dir.bg. През 2011 година той е бил притежател на два жилището в България, дружно с два гаража, както и на къща в Италия. Имотите са закупени през 2010 година, само че липсват в декларацията на генерала за 2011 година, когато той е бил началник на Московския център за битка с екстремизма.

Името на Тимур Валиулин нашумя около самодейностите му да бъдат наказвани учители, чиито възпитаници излизат на митинги против властта, както и с акции за възбрана на концерти на известни измежду младежите рап-музиканти. През април 2018 година Тимур Валиулин беше включен в санкционния лист на Съединени американски щати, оповестява уеб сайтът Бивол.

Информацията за наличността на парцели зад граница в благосъстоятелност на Валиулин е подала неговата някогашна брачна половинка, откакто се е разделила с него. Имотите са били продадени от Валиулин през 2012 година, само че това не трансформира обстоятелството, че той ги е скрил година преди този момент, разясняват от съветското вътрешно министерство. Той е освободен заради " загуба на доверие " от поста си.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР