Генерал майор професор д-р Венцислав Мутафчийски беше удостоен със званието

...
Генерал майор професор д-р Венцислав Мутафчийски беше удостоен със званието
Коментари Харесай

Страхотна новина за ген. Мутафчийски, вече е... ВИДЕО

Генерал майор професор доктор Венцислав Мутафчийски беше почетен със званието "Доктор Хонорис идея " на ВВМУ "Никола Вапцаров ", заяви Българска национална телевизия.

Ген. Мутафчийски съобщи, че се усеща горделив от оказаната му чест. По думите му сега ВВМУ е едно от най-иновативните учебни заведения в света, най-престижно в България.

„ Изключително благодарен съм, горделив, че преди няколко години намерихме общ език с ВВМУ и с Медицинския университет-Варна да създадем план, който ще остави дълбока диря във военната медицина.

Вече 4-и курс имаме едни извънредно стимулирани младежи, които се захванаха с нелеката задача да учат 2 специалности на един път и да запълнят редовете на военните офицери. Преживяхме над 20 години демилитаризация. Сега е време да забележим почтени офицери. След всяка среща с тези младежи виждам, че този план е жертван на категоричен триумф. ", сподели ген. Мутафчийски.

По думите му тази компетентност се радва на все по-голям интерес. На него и сътрудниците му се пада отговорността да бъдат учители на тези деца.Той изрази задоволство от програмата, която в МУ-Варна се надгражда всяка година.

"Моята отговорност към тези младежи е да сбъднем техните стремежи, да им дадем всичко, което сме научили, да ги научим да мислят, да не заспиват до там, където са научили, да бъдат създатели. Военната медицина към този момент въобще не е оспорвана, тя е одобрена със своите научни достижения. Това са модели, които са потвърдили своята успеваемост.

От вас се чака, млади сътрудници, да доразвивате, да мислите, да не заспивате, да увличате след себе си други запалянковци. Само това е методът, по който можем да успеем. Винаги се вълнувам, когато застана пред вас, тъй като виждам будните ви, блеснали погледи. Нищожни са нещата от моята биография, спрямо това, което градим дружно със ВВМУ и МУ-Варна. Моето сърце е тук измежду вас! ", сподели още ген. Мутафчийски.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява, че на поста във ВМА Мутафчийски е решил финансовите проблеми, с неговите мениджърски качества. Дълги години армията изпитваше потребност от военни лекари, които могат да поемат обслужването на формированията. Направеното през последните няколко години... в вероятност бъдещите генерации ще берат плодовете, сподели Каракачанов.

По-рано във Варна той разяснява, че модернизацията на българската войска се движи по график, а за пръв път от 20 години е изработен фабричен ремонт на 13 танка Т-72.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР