Генерал-лейтенант Андрей Гурулев отговаря на основните въпроси на страната, която

...
Генерал-лейтенант Андрей Гурулев отговаря на основните въпроси на страната, която
Коментари Харесай

Защо толкова хора се мобилизират, ще има ли оръжие за всички и кога да очакваме победа?

Генерал-лейтенант Андрей Гурулев дава отговор на главните въпроси на страната, която организира спецоперацията

А журналистът Сергей Мардан зададе тези въпроси онлайн по радио Комсомолская истина.

Трябват пехотни и комендантски полкове

Сергей Мардан:

- Андрей Викторович, главната тематика на милиони фамилии в този момент е мобилизацията. Обяснете по какъв начин ще стане това? В последна сметка 300 хиляди души, изпратени на фронта, са голяма цифра за модерна Русия.

Андрей Гурулев:

- Ако го сравните с някой регионален център, където има 300 хиляди души, в това число деца и възрастни хора. Тогава да. И в случай че 300 хиляди се разделят на всички райони, това е капка в морето, дано кажем истината.

Как ще протече мобилизацията? Да, както нормално. Както складодържателите са викани в подготвителния лагер, по същия метод. Защото във всеки боен комисар има назначен щат. За всяка карта - какъв опит и компетентност има. И в случай че съм служил като водач на бойна машина на пехотата, тогава ще отида да им послужвам. Но първо сигурно ще ме изпратят на подготвителния лагер.

Мардан:

- А за какво не незабавно в зоната за специфични интервенции? Защо да се протака? Или се пробват да ни успокоят? И кой пресметна, че са нужни тъкмо 300 000 души?

Гурулев:

- Това са плановете на нашия Генерален щаб, това е попълването на недокомплекта на частите в зоната за специфична интервенция.

Плюс това, във всеки случай, в този момент би трябвало да покрием границата на Брянска, Курска и Белгородска област.

А в освободените територии тилът ни е празен. Трябват им най-малко пътно- комендантски полкове.

Мардан:

- Обяснете по какъв начин работи? Какво е пътно-комендантски полк?

Гурулев:

- Спомняме си Чечня, контролно-пропускателните пунктове. Основната им задача е да пазят и ескортират колоните. Блокирайте всички пътища, с цел да не се промъкне нито една мишка-диверсант. Това ще изключи терористични офанзиви в освободените територии.

Кой е необходим за такива полкове? Основно - екипажите на бойни транспортни средства, стрелци, водачи-механици.

Второто нещо, от което в действителност се нуждаем, а и постоянно ни е липсвала, е пехотата: стрелци, гранатометчици, картечари, снайперисти - тези, които в действителност работят в бойната верига.

Мардан:

- Тоест щурмова пехота.

Гурулев:

- Тя може и да се отбранява.

Трето. Нямаме задоволително сапьори, тъй като при такава фронтова линия е належащо да се слагат мостове и минни полета.

Четвърто. Имаме потребност от артилеристи. Оказа се, че те в този момент играят съществена роля на фронта.

Пето. Имаме потребност от експерти по Противовъздушна отбрана, в битката с безпилотните самолети, през днешния ден има доста от тях над бойното поле.

Когато учителят е воин

Мардан:

- А какъв брой би трябвало, с цел да обучите хората за работа с дронове?

Гурулев:

- Мисля, че три месеца. Но всеки би трябвало да бъде квалифициран, преди да бъде изпратен на фронта, всеки би трябвало да бъде прекаран през образователните центрове. И нашите образователни центрове няма да поемат незабавно 300 хиляди. Това е общо взето покрай броя на всички Сухопътни войски.

А на полигоните би трябвало да създадете обикновени условия - където хората да живеят, да се хранят, мият...

Мардан:

Сега в палатките е студено, скоро идва зимата...

Гурулев:

- Е, очевидно в никакъв случай не сте живели на палатка. Понякога този вид къмпинг е по-добър и от вкъщи!

Мардан:

- Украйна изпраща своите мобилизирани в Англия, в Полша, на инструктори от НАТО. Имаме ли хора, които могат да обучат боец?

Гурулев:

- Да не се лъжем за Англия там или Полша. Вече има пленници, които са били подготвени във Англия. В продължение на 21 дни те бяха там, максимума, на който ги научиха - да стрелят от Калашников.

Имаме експерти, които могат да образоват. Но едно е да обучиш стрелец, който може да възвърне уменията си за две седмици. И да попълни редиците. И второ нещо, да вземем за пример, е стрелецът-оператор на танк. Трябва да има повече занимания с детайлите. Не по-малко от месец.

Мардан:

- Нашите военни репортери споделят, че е по-добре да се преподават същински модерни борби на тези хора, които са минали през тях.

Гурулев:

- А страната ни е по този начин устроена, че непрекъснато някой някъде се кара. Мога да кажа за себе си. Където просто не съм носил.

Сега имаме офицери, които бяха тежко ранени и не могат да се върнат на фронта. Но те са подготвени да работят във военни учебни заведения. А това е доста значимо за тях – да останат в строя.

Мардан:

- И те са оставени в службата?

Гурулев:

- Бившият ми зависещ, в този момент Герой на Русия, командирът на полка Рустам Сайфулин загуби крайници си... Но към този момент има решение той да бъде заместник-началник на учебното заведение.

И това не е единственият случай.

Всичко ще свърши с нов международен ред

Мардан:

- Според вас, хората би трябвало да бъдат успокоени или просто да им се каже истината?

Гурулев:

- Истината. Да, през днешния ден всички са в паника... И какво, да си бръкнат в носа, споделят, че всичко ми е лилаво? Това не се случва. Мислите ли, че в този момент тези, които са на напред във времето, имат щастливи родственици, или какво? Седят и чакат. Основното обвързване на 33-годишната ми жена беше да чака. Най-трудното нещо.

Мардан:

- И какъв брой време би трябвало да чакаме за цялостна и дефинитивна победа?

Гурулев:

- Всички разбираме, че този спор може да се окаже дълъг... Аз персонално считам, че някъде до 2027-30 година ще стигнем до правенето на заключения.

Мардан:

- Успокоихте ни...

Гурулев:

- Не става въпрос за Украйна. Става въпрос за световния Запад. Само когато стигнем до нов международен ред, тогава всичко ще свърши.

Отбранителните предприятия работят на 3-4 смени

Мардан:

- Имаме ли задоволително техника, оръжие за 300 хиляди души? Западът доставя Украйна без ограничавания. Как сме с този случай, с желязото?

Гурулев:

- И на Украйна не се доставя без ограничавания. Те не са толкоз положителни. По простата причина – Западът има същите проблеми като нас. Но ние ги имаме по-разрешими. Ние не сме унищожили нашия военно-промишлен комплекс до дъно. Но за тях ще е по-трудно бързо да разпрострат този бизнес.

И нашият президент, когато се срещна с шефовете на отбранителната промишленост, сподели: момчета, вижте най-хубавите мостри на западната технология, това, което към момента нямаме. Това би трябвало да се поправи неотложно...

Сега изучавам в Академията на Генералния щаб, тези шефове също учат при мен. Знам по какъв начин се усещат, в режим на попарена котка, в този момент наваксват.

Да, може би няма да има техника за всичките 300 000 мобилизирани едновременно, само че няма да подготвим 300 000 едновременно, нали?

Мардан:

- Разбира се.

Гурулев:

- Това е, което едно време разрушихме от ремонтни звена, огромна неточност. Днес се реставрират. Но за един месец може да се сътвори пехотен полк. Ремонт - това е полуда. Има толкоз доста тесни експерти!

Сега нашата отбранителна промишленост отиде там, на полето, кой не знае. И основаването на два полеви бронетанкови завода също е страхотна тематика.

Нашите отбранителни фабрики към този момент работят на 3-4 смени. Така че дано пробием...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР