Ген. Сергей Суровикин не се е появявал публично от размирната

...
Ген. Сергей Суровикин не се е появявал публично от размирната
Коментари Харесай

Лондон все повече се съмнява, че ген. Суровикин е отстрелян след бунта на Пригожин

Ген. Сергей Суровикин не се е появявал обществено от размирната събота - 24 юни, когато пусна видео, в което приканва шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин да приключи протеста си. Оттогава местонахождението му е незнайно. Това се споделя в в последния отчет на разузнаването към Министерството на защитата на Англия.

Това буди подозрения, че най-вероятно главнокомандващия съветските въздушно-космически сили е бил уволнен от високи пост.

Допълнителна тежест на тази догадка е видео, излъчено на 10 юли, където се вижда, че началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валери Герасимов прави първата си телевизионна изява след несполучливия протест на ЧВК " Вагнер " от 24 юни. В него се Герасимов получава сведения посредством видеовръзка от началника на Генералния щаб на съветските въздушно-космически сили генерал-полковник Виктор Афзалов, който е заместител на Суровикин.

Британското разунаване акцентира, че Афзалов е на поста от най-малко четири години, само че това е може би неговата първа обществена изява дружно с Герасимов. Това демонстрира повишеният публичен профил на Афзалов, до момента в който местонахождението на Суровикин остава неразбираемо, се споделя още в отчета на английските разведки.

Те акцентират още един факт – последната обществена изява на Суровикин от размирната събота - 24 юни, е когато пусна видео, в което приканва шефа на " Вагнер " Евгений Пригожин да приключи протеста си. Оттогава местонахождението на генерала, с прозвището „ Армагедон “ е незнайно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР