Ген. Киров е обвинен за това, че от 2007 г.

...
Ген. Киров е обвинен за това, че от 2007 г.
Коментари Харесай

15 Години Затвор За Генерал Кирчо Киров!

Ген. Киров е упрекнат за това, че от 2007 година до 2011 година, като шеф на Национална разузнавателна служба, в съучастничество със собствен зависещ шеф, е присвоил от бюджета на службата валута-евро и щатски долари в изключително огромни размери, равняващи се на повече от 5,1 милиона лв..

При първото разглеждане на делото, то стигна до последна инстанция, откакто и Военният съд в София, и Военно-апелативният осъдиха Киров 10 години затвор. Върховният касационен съд обаче върна процеса за ново разглеждане, заради позволени процесуални нарушавания при оценката на доказателствата, които са рефлектирали върху правото на отбрана на подсъдимия.

След като реши всички доказателства - събраните от военните следователи и прокурори в досъдебното произвеждане и откритите в правосъдното съвещание по време на правосъдното разследване, Софийският боен съд разгласи длъжностното заграбване като изключително тежък случай и наложи на ген. Киров 15 години отнемане от независимост и конфискация на половината от притежаваното имущество.

На съучастника на Киров - Димитър Лидарев - полковник от запаса и някогашен чиновник на Национална разузнавателна служба, военните магистрати постановиха условна присъда от 3 години " отнемане от независимост " с 5-годишен изпитателен период. По предписание на шефа си Кирчо Киров, Лидарев е изготвял подправените документи за изтегляне и отчитане на сумите и е получавал парите от касата на службата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР