Ген. Кирил Буданов, ръководител на украинското военно разузнаване (ГУРМО) прогнозира,

...
Ген. Кирил Буданов, ръководител на украинското военно разузнаване (ГУРМО) прогнозира,
Коментари Харесай

Ген. Буданов: Руската офанзива ще приключи до пролетта

Ген. Кирил Буданов, началник на украинското военно разузнаване (ГУРМО) предвижда, че офанзивата на съветските окупатори, която продължава към този момент 2,5 месеца, ще бъде изцяло изчерпана " някъде при започване на пролетта ".
 
" Тя (офанзивата, бел. ред.) стартира през ноември 2023 година. Към момента са минали 2,5 месеца. Резултатите можете да видите сами. Да се каже, че са постигнали нещо значимо несъмнено би било погрешно. За наше страдание те имат прочут прогрес в някои полета - това, което се случи край Авдеевка. Но то не е това, на което разчитаха ", сподели Буданов в изявление, излъчено във вторник в ефира на националния телемаратон " Единные новости " и представено от Интерфакс Украйна.
 
Буданов не предвижда каква ще бъде 2024 година за Украйна във военно отношение, като уточни, че това е въпрос към Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.
" Както съгласно разпоредбите на всяка игра, както се споделя: правиш ход, съперникът прави ход. Сега е ред на врага. Ще свърши, и, мисля, ще пристигна наш ред ", сподели ген. Буданов.
 
Миналата есен Москва ускори офанзивите си в североизточната част на фронтовата линия, пробвайки се да обкръжи местоположения като Авдеевка, които имат основно стратегическо значение, защото от там украинската войска може да настъпи към съветските позиции в Донецка област. Украинската войска съобщи, че е била в " дейна защита ", до момента в който прави контраатаки.
 
Контранастъплението на Украйна, почнало през юни 2023 година, не докара до огромен пробив, което украински публични лица отдадоха на обширните съветски минни полета и отбранителни линии и забавянето на доставките на оръжия от Запада. Наскоро украински военни представители регистрираха засилена съветска военна интензивност на дълги сектори от дългата 1000 км фронтова линия през източна и южна Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР