Гемрнаският канцлер Ангела Меркел инспектира войските на НАТО в Германия,

...
Гемрнаският канцлер Ангела Меркел инспектира войските на НАТО в Германия,
Коментари Харесай

Меркел инспектира войски на НАТО в Германия

Гемрнаският канцлер Ангела Меркел инспектира войските на НАТО в Германия, тя посети 9-ата бронирана бригада на Бундесвера в Мюнстер, която тази година обезпечава сухопътни сили за взаимната оперативна група за подготвеност на НАТО (VJTF), оповестява " Дойче веле ".

Голяма част от главния потенциал, който Бундесверът може да предложи, взе участие във впечатляващо координирано половинчасово показване, което канцлерът гледа през бинокъла дружно с генерала Еберхард Зорн и генерал-лейтенант Йорг Волмер, шеф на щаба на немската войска.

Самото показване включва и проява на офанзива с голям брой бронирани транспортни средства, с танкове, пресичащи цялостни канали с вода, спасявания на хеликоптери и интервенции по зареждане с гориво по време на полет. Хеликоптери " Тигър ", изтребители " Торнадо ", бойни танкове " Леопард ", както и амфибийни бронирани транспортни средства, мотоциклетисти и камиони за създаване на мостове.

Самата Меркел дойде на парада във боен полицейски автомобил " Енок ", преди да театралничи за фотоси с бойци и тежко съоръжение, тя също по този начин и обядва с някои от бойците.

Това е първото посещаване на канцлера за седем години в Мюнстер, най-голямата немска военна база в страната и дом на повече от 5000 военнослужещи. В късото ревю, Меркел разяснява политическото значение на VJTF, което НАТО сътвори през 2015 година като директен отговор на войната в Източна Украйна и евентуалната съветска експанзия на източните граници на съюза.

От 2012 година " политическата задача несъмнено изцяло се промени. С това, което преживяхме (в Украйна), се появи нова обстановка, която направи отбраната на личната територия на съюза още веднъж приоритет ", разяснява тя.

" Възможностите, които слагаме на везните, са принос, тъй че другите да знаят, че сме съществени в отбраната на нашата територия. И по тази причина се откриват опциите за договаряния. Това значи, че не е задоволително да приказваме за мир, би трябвало да потвърдим, че сме подготвени да защитим този мир ", добави Меркел.

" Ние знаем, че основаването на VJTF пристигна във връзка със събитията от 2014 година ", разяснява подполковник Майкъл Вагнер, пълководец на 93-и брониран батальон. " Ето за какво одобряваме задачата изключително съществено. Знаем също по този начин, че също така би трябвало да създадем възпиращ резултат ".

VJTF включва бойци от девет европейски сътрудници от НАТО, в това число Франция, Чехия, Литва и Латвия - последните имат необикновен интерес да се предпазят от това, което те виждат като все по-голяма съветска опасност. Норвежки, холандски и белгийски офицери също бяха разполагаем за демонсрацията, а Норвегия предходната година бе хазаин на най-големите военни учения на НАТО в нейната история.

Но бригадата към момента би трябвало да бъде възобновена за провокациите на цифровата епоха. Войниците декларират, че през идващите няколко години се възнамерява сериозна реставрация и ремонт, GPS следене на бойци с устройства по време на интервенции, както и предстоящо усъвършенстване на цифровата връзка сред другите интернационалните сили.

" Нещата доближават до бойците и в действителност е добре за моите бойци, когато видят, че нещо се случва ", добавя Вагнер, който желае да подчертае постигнатия прогрес, макар информацията за дефицит на съоръжение в Бундесвера.

Посещението на канцлера е " огромна чест за нас и отразява статута, който VJTF значи за нея ", добавя Вагнер.

Учението се преглежда и като опция да се покаже на канцлера какъв брой значим е практическият ангажимент на Германия към НАТО, като изказването на военните за пресата разяснява, че отговорностите на VJTF " изискват непрекъснато разполагаем материал ".

Бундесверът неведнъж приканва за повече финансови запаси, най-скоро предишния петък, когато представител на министерството на защитата съобщи, че немската войска " е мощ, която от доста години трябваше да се оправя с намаляващите бюджети и намаляващите структури ".

Тези апели са подкрепени от натиска на съдружниците от НАТО, изключително Съединени американски щати, за реализиране на задачата на алианса в региона на бюджета за защита от 2% от Брутният вътрешен продукт.

Германският защитителен бюджет за 2019 година е 43,2 милиарда евро, което е с към 5 милиарда евро повече от предходната година, а Меркел не пропусна опцията да подчертае " забележителното нарастване " във военното финансиране. Но към момента е малко под задачата от 2%, макар че финансовото присъединяване на Германия в НАТО се реализира и от бюджетите на други министерства, да вземем за пример когато задгранични бойци от НАТО се настаняват на немска земя.

Меркел също по този начин загатва значимостта на бригадата за НАТО. " За нас е политически ясно, че е хубаво, когато можем да осъществим отговорностите към нашия съюз с тази бригада ", разяснява Меркел пред бойците. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР