Gemini, борса за криптовалути, постигна споразумение с Департамента за финансови

...
Gemini, борса за криптовалути, постигна споразумение с Департамента за финансови
Коментари Харесай

Gemini ще върне над $1 милиард на клиентите на своята Earn програма

Gemini, борса за криптовалути, реализира съглашение с Департамента за финансови услуги на щата Ню Йорк (NYDFS) по отношение на програмата Gemini Earn.

Съгласно съглашението Gemini ще върне най-малко $1.1 милиарда на клиентите си посредством процеса на неплатежоспособност Genesis.

Освен това Gemini ще заплати глоба в размер на $37 милиона за разнообразни нарушавания на условията, както се показва в изказването, оповестено на 28 февруари от суперинтендант Адриен А. Харис от NYDFS. В очакване на утвърждението на съда по несъстоятелността Gemini планува, че потребителите на Earn ще получат назад 100% от активите си в криптовалута, дружно с всякаква надценка.

Gemini чака да върне над $1.8 милиарда на потребителите, което е със $700 милиона повече от цената по времето, когато Genesis спря тегленията през ноември 2022 година Очаква се към 97% от тези активи да могат да бъдат възобновени в границите на почти два месеца.

Като част от съглашението Gemini ще внесе $40 милиона в несъстоятелността на Genesis Global Capital (GGC) в интерес на клиентите на Earn, съгласно Харис.

Харис посочи, че неуспехът на Gemini да извърши надлежна инспекция на GGC, нерегулирана трета страна, по-късно упрекната в машинация, е навредил на клиентите на Earn, които не са могли да получат достъп до активите си след финансовия срив на GGC.

NYDFS си резервира правото да предприеме по-нататъшни дейности против Gemini, в случай че тя не извърши отговорностите си.

Gemini започва програмата Earn през февруари 2021 година, позволявайки на клиентите да заемат монетите си на GGC, която не беше лицензирана от NYDFS. След това GGC заемаше тези активи на други страни, а клиентите на Earn получаваха лихвени заплащания. Фалитът на GGC през януари 2023 година обаче докара до несъблюдение на заеми на стойност почти $1 милиарда, предоставени от клиентите на Earn.

NYDFS упрекна Gemini в несъответстваща инспекция и мониторинг на държанието на GGC по време на цялата стратегия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР