Geländewagen на ток ще бъде представен на 24 април Светлин

...
Geländewagen на ток ще бъде представен на 24 април Светлин
Коментари Харесай

Електрическата G-класа на Mercedes-Benz идва този месец

Geländewagen на ток ще бъде показан на 24 април

Светлин Желев 23:42 | 10.04.2024 0 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 22:57 | 09.04.2024

Учени са основали обект, който левитира свободно във въздуха

НаукаЕмил Василев - 10:03 | 09.04.2024

Край на GPS-a: Учени са основали първия „ атомен компас “

ТелефониСветослав Димитров - 14:05 | 10.04.2024

Ето кои телефони е по-добре да не купувате през 2024 г, съгласно специалистите

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Разработката на електрическия правоприемник на Mercedes-Benz G-Klasse е разтеглена в продължение на няколко години, само че това значително се дължи както на желанието да се запазят динамичните и офроуд привички, ценени от клиентите, по този начин и да се предложи много тежък автомобил с четири електрически мотора с естествен пробег. Представители на немската компания признаха, че електрическият Geländewagen ще бъде показан на 24 април.

Това оповестява Electrek, като се базира на изявление на шефа на направлението G Емерих Шилер (Emmerich Schiller) пред изданието Autocar. Според него Mercedes-Benz в началото си е сложил за цел да не жертва способността за шофиране на именития G-Klasse при прехода към електрическа двигателна сила, по тази причина подготовката на модела за анонса е лишила толкоз време от представянето на първата идея през 2021 година Според Шилер електрическият автомобил трябваше да бъде толкоз добър, колкото и класическите версии с мотор с вътрешно горене във всяко отношение – както на пътя, по този начин и отвън него.

Представителите на Mercedes-Benz не изясняват каква тягова батерия ще бъде конфигурирана на електрическата G-класа, само че споделят за нейната висока отбрана. Щит, направен от заздравен с въглеродни нишки полимер, ще защищава батерията от следствията от контакта с повърхността на земята, а също по този начин тя ще бъде предпазена от навлизане на влага при превъзмогване на дълбоки бродове. Първите прототипи показват разход на сила от 28,7 до 30,3 kW‧h за 100 км пробег. Това е много доста по стандартите на електрическите кросоувъри, само че дано не забравяме, че става дума за тежкотоварен автомобил с четири електромотора, които ще му разрешат да прави „ танков завой “ на място. Представителите на Mercedes-Benz дават обещание да запазят тежестта на автомобила в границите на 3500 кг.

Между другото, дълго чаканата оригиналност ще се назовава Mercedes-Benz G580, като компанията е решила да се откаже от досегашната комплицирана система за обозначаване на електрическите автомобили. Купувачите ще могат да избират сред разнообразни разновидности на мощ, ще се създават извънредно мощни модификации AMG. По-късно на клиентите ще бъде препоръчан и по-компактен електрически автомобил в стила на Geländewagen.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР