Геллакът е предпочитан от много дами, както за педикюра, така

...
Геллакът е предпочитан от много дами, както за педикюра, така
Коментари Харесай

Масла за възстановяване на ноктите след геллака

Геллакът е желан от доста дами, както за педикюра, по този начин и за маникюра. Но при продължителното му нанасяне и събаряне, ноктите може да станат по-чупливи, меки, да изгубят своя искра. Разбира се не трябва да забравяме и за метода си на хранене, тъй като има витамини и минерали, от които ноктите ни се нуждаят, с цел да бъдат здрави и красиви. Повече за тях може да прочетете тук.

Но в ежедневната грижа за ноктите можете да включите и някои етерични масла, които могат да се употребяват в комбинации, или към някое от тях да добавите кокосово масло. Вижте кои ще заздравят и подтикват растежа на ноктите след унищожаване на геллака.

Масло от розмарин

Маслото от розмарин ухае доста прелестно. Ароматът му успокоява, освежава. Когато го нанасяме върху кожата си, кожичките към ноктите и самите нокти, то спомага за възстановяване на циркулацията на кръвта. Това усъвършенства техния тип. Маслото е богато на антиоксиданти, работи против гъбички по ноктите и спомага за тяхното подсилване.

Етерично масло от семена на морков

Това масло също може да бъде част от вашата възстановителна терапия за нокти, откакто сте решили да не си слагате известно време геллак. То има антисептични, тонизиращи и стимулиращи свойства. Маслото от семена на морков е с високо наличие на антиоксиданти, както и на витамин В, насърчаващ растежа на ноктите. Редовното му нанасяне с леки масажни придвижвания, възстановява блясъка и здравината на ноктите.

Етерично масло от лавандула

Има неповторим намаляващ напрежението мирис, също така работи и антибактериално, противогъбично и антисептично. Чудесна ароматна терапия е при главоболие, бодърствуване, само че и едно от най-хубавите масла за поддържане на кожичките към ноктите.

Редовното му нанасяне понижава риска от бактерии, бори се с гъбичките по ноктите и подтиква синтеза на кератин – структурният протеин на кожата, косата, ноктите и зъбите.

Етерично масло от здравец

Едно отлично масло, допълнение към вашата грижа за хубостта и здравето на ноктите, защото има невероятни хидратиращи свойства. Етеричното масло от здравец работи и антибактериално, противовъзпалително, антисептично, регенериращо и тонизиращо. Подобрява циркулацията и поддържа растежа на клетките, като по този метод подтиква растежа на по-здрави нокти. В допълнение ще подхрани и кожичките към ноктите, с цел да не бъдат разрошени. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР