Гел маникюрът набира все по-голяма популярност, а причината за това

...
Гел маникюрът набира все по-голяма популярност, а причината за това
Коментари Харесай

5 златни стъпки за премахване на гел лака у дома

Гел маникюрът набира все по-голяма известност, а повода за това е обяснима – той е по-издържлив, доста хубав, цветовете му са по-наситени, а ноктите – по-лъскави и сияйни.

Въпреки това, даже и най-дълготрайният артикул не е застрахован от увреждане. Понякога може да се счупи или напука, много преди да сте планували посещаване при маниюристката си или пък просто да решите, че е време сами да си го свалите.

Когато обаче се заемете с тази задача в домашни условия, би трябвало да сте доста деликатни и да спазите следните няколко златни стъпки.

За задачата ще са ви нужни:

Ацетон или ацетонов лакочистител – при избора на второто е значимо да обърнете внимание на наличието на ацетон в лакочистителя. Ниското наличие ще направи разтварянето невероятно. Кърпа, която ви е нужна, с цел да има върху какво да сваляте гел лака, тъй че да не повредите мебелите.

Памук, разграничен на 10 обособени тампончета с величина, колкото всяко едно от тях да покрие нокътната плочка (Можете да употребявате и тампони за грим, които сте нарязали в подобаващ размер).

Алуминиево фолио, нарязано на правоъгълници, с цел да се увият добре с него памучетата към пръстите.

Стъпка 1: Матирайте благодарение на пила блясъка от повърхността на ноктите (топ лака). При някои марки гел лак, завършващият артикул (топ лак) е неразтворим - не реагира на ацетон. Затова е добре да се застраховате, като премахнете деликатно този предпазен слой). Намажете пръстите и кутикулите с вазелин. Той ще защищити най-малко малко кожата ви от въздействието на ацетона.

Стъпка 2: Поставете по едно напоено с лакочисител тампонче върху всеки нокът и увийте компактно с фолиото. Благодарение на алуминиевото фолио, телесната топлота задейства ацетона и форсира процеса на разтваряне на гел лака. Изчакайте 10-15 минути.

Стъпка 3: С помощта на дървено стикче избутайте деликатно остатъците от разтворилия се гел лак. Старайте се да следвате посоката на напредък на ноктите, от кожичките към свободния край. Избутването в противоположна посока може да нарани ноктите. Не използвайте железен инструмент, с цел да не аргументите контузии върху нокътната плочка.

Стъпка 4: Много деликатно и с леки придвижвания загладете повърхността на ноктите. Прекаленото гланциране може да изтъни нокътната плочка.

Стъпка 5: Измийте добре ръцете с топла вода и сапун, след което намажете с хидратиращо и подхранващо масло за кожа и нокти.

Съвет-бонус! Ако решите да прилагате тази операция сами вкъщи, добре е да се снабдите, вместо с ацетон, със специфична течност, която с изключение на нужните разтворители, съдържа и спомагателни масла и съставки, които защищават ноктите от изсушаване. Ацетонът не е целесъобразен за честа приложимост заради риск от изсушаване на нокътя и кожичките към него. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР