Geely, китайския собственик на Volvo, вече е намерила банките, които

...
Geely, китайския собственик на Volvo, вече е намерила банките, които
Коментари Харесай

Volvo се готви да пусне акции на борсата

Geely, китайския притежател на Volvo, към този момент е намерила банките, които ще приготвят общественото предложение на Volvo

© В© Ints Kalnins / Reuters Още по тематиката
Китайската Geely към този момент има близо 10% от Daimler

Собственикът на Volvo ще се опита да построи алианс за създаване на самостоятелни коли
26 фев 2018
Китайската Geely ще възражда английския автопроизводител Lotus

С новите придобивки китайската компания ще усили производството до 3 млн. автомобила годишно до 2020 година
4 сеп 2017
Volvo търси помощ от китайския си притежател Geely за електрическите автомобили

Шведската компания се надява по този метод да понижи разноските за произвеждане
24 юли 2017 Zhejiang Geely Holding Group, притежателят на Volvo Cars, избра три капиталови банки, които да приготвят обществено предложение на акции (IPO) на шведския производител на коли. Това оповестява Financial Times, като се базира на източници, близки до договорката.

Китайската компания се е спряла на Goldman Sachs, Morgan Stanley и Citigroup, които да координират IPO-то, при което упованията са да бъдат набрани сред 15 и 30 милиарда $.

Двойно предложение

Други анализатори настояват, че е допустимо Geely да приготвя двойно листване - едното се чака да е в Швеция, а другото на борсата в Хонконг, като не се отхвърля разновидността да се включи и огромен частен покупател.

В публично изказване представител на Geely сподели: " Имаме поради всички благоприятни условия. Все още не сме взели извънредно решение. "

Глобална марка

През 2010 година Geely купи Volvo от Ford за 1.8 милиарда $. Шведската компания завърши първото тримесечие с 14% растеж на продажбите на коли до 147 407 броя, само че чистата облага се намали с 1.8% до 2.6 милиарда крони (212.1 млн. паунда).

Приходите са нарастнали на годишна база с с близо 19% до 56.8 милиарда крони. Анализаторите от дълго време спекулират, че Volvo ще се листне на борсата, само че основният изпълнителен шеф Хакан Самуелсон съобщи предходната година, че няма такива проекти.

През последната година китайската компания направи няколко огромни вложения. В края на 2017 година Geely купи фалиращия английски производител Lotus, а едвам няколко месеца по-късно закупи и 10% от Deimler, притежателя на Mercedes-Benz. Последната договорка направи Geely най-големия акционер в немската компания. Целта на притежателя на Geely, Ли Шуфу, е да издигне компанията до съперник на международния пазар.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР