ГДПБЗН излезе с последна информация за оперативната обстановка на територията

...
ГДПБЗН излезе с последна информация за оперативната обстановка на територията
Коментари Харесай

МВР с последни данни след водното бедствие в страната

ГДПБЗН излезе с последна информация за оперативната конюнктура на територията на страната.

Данните са към 18 часа.

От началото на деня до 18:00 часа чиновниците на “Пожарна сигурност и отбрана на населението” са реагирали на 118 сигнала за катастрофи, от които 11 пожара и 106 избавителни действия.

Към момента звената за ПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 14 катастрофи.

Няма данни за застрашени хора и обитаеми места.

Постъпилите сигнали са най-вече за територията на Столична община и областите Пловдив, Пазарджик, София, Смолян.

Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, изби, дворове и елементи от пътна и улична инфраструктура, както и за премахване на рискови предмети и паднали дървета

Област Пловдив
До 18 часа екипите на ПБЗН са направили отводнителни действия по 49 сигнала за наводнени къщи, дворове, подлези, улици, публични здания и паднали дървета.

Област Смолян
Получени са 30 сигнала за наводнения и местни рискове от наводнения. Отработени са 26 сигнала - отводняване на наводнени къщи, дворове, улици, публични здания и създаване на насипи. Повечето от сигналите са били съсредоточени към речното корито на река Черна, която заради изобилния дъжд е преляла. Изградени са насипи в кв. Устово - Промишлена зона, ул. „ Георги Раковски, ул. „ Тракия “, ул. „ Родопи “, ул. „ Димитър Македонски “, ул. „ Хан Аспарух “. Бедствено състояние е оповестено на територията на Смолян и Чепеларе.

Област Пазарджик
Постъпили са 30 сигнала за наводнени приземни етажи, изби на частни и публични здания и елементи от уличната инфраструктура. Екипите на ПБЗН са отработили 26 сигнала за катастрофи - измежду отводнени публични здания са МБАЛ „ Пазарджик “ и Болница „ Ескулап “.

Област Монтана
Постъпили са 5 сигнала за наводнени приземни етажи, изби на частни и публични здания и елементи от уличната инфраструктура и всичките са отработени.

Област Бургас
Към момента са получени над 35 сигнала за наводнени улици, паркинги. Екипи на пожарната работа работят по отводняването им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР