ГДБОП затвори поддомейните на www.motikarq.com, съобщиха от сайта за борба

...
ГДБОП затвори поддомейните на www.motikarq.com, съобщиха от сайта за борба
Коментари Харесай

ГДБОП затвори сайт, разпространявал порно с деца

ГДБОП затвори поддомейните на www.motikarq.com, оповестиха от уеб страницата за битка с компютърните закононарушения.

На 18 юли 2017 година чиновници на ГДБОП-МВР и служители на реда от страната, под управлението на Специализираната прокуратура проверяваха незаконна група, разпространявала порно материали с малолетни и малолетни. Досъдебното произвеждане е формирано през 2016 година

Извършени са претърсвания и изземвания на 18 адреса в градовете - София, Пловдив, Варна, Плевен, Габрово, Мизия и Троян.

Иззети са голям брой материални доказателства по формираното досъдебно произвеждане. Установени са 9 лица, съпричастни към осъществяваната незаконна активност, като 4 от тях са арестувани с полицейска мярка за период до 24 часа. По- късно на четиримата са подвигнати обвинявания, като мярката им за неотклонение е продължена със задържане за период до 72 часа.

Разпитани са голям брой очевидци по досъдебното произвеждане, като огромна част от тях са потърпевши лица.

По време на претърсванията са разпознати, съхранени и конфискувани компютърно-информационни бази данни на уебсайт и неговите поддомейни на цитирания електронен адрес.

Функционалността на уеб страницата е прекратена, твърдят от ГДБОП. Същият е бил употребен за осъществяване на незаконната активност.

Извършителите са оперирали с криптовалутата Биткойн, като е открит един брой криптопортфейл. Лицата са получавали и приходи, генерирани посредством реклами в Гугъл AdSence. Рекламите са били ситуирани на потребления от проведената незаконна група уебсайт.

В хода на дейностите по следствие са конфискувани 11 компютърни конфигурации, мобилни устройства, флаш памети, външни носители на информация, документи и други.

Разследването по воденото досъдебно произвеждане продължава, допълниха от спецдирекцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР