ГДБОП пресече мащабна финансова кибератака към голяма корейска фирма.Професионалните действия

...
ГДБОП пресече мащабна финансова кибератака към голяма корейска фирма.Професионалните действия
Коментари Харесай

ГДБОП осуети голяма кибератака към корейска фирма

ГДБОП пресече огромна финансова хакерска атака към огромна корейска компания.
Професионалните дейности на чиновниците от отдел „Киберпрестъпност“ на Главната дирекция за битка с проведената престъпност стопираха масирана хакерска атака към огромна компания от Република Корея.

В резултат от тази хакерска атака, 3 000 000 евро на ударената корейска компания са трансферирани в българска фирмена банкова сметка. Използваната банкова сметка е открита от юридическо лице с българска регистрация, като притежател и шеф на българската компания е задграничен жител. В резултат от професионалните дейности на ГДБОП, парите са блокирани и върнати на потърпевшата корейска компания.

Отдел „Киберпрестъпност“ напомня, че по-рано тази година, юридическо лице с регистрация в Съединени американски щати, посредством хакерска атака е подведено вместо към действителния си контрагент, да преведе $1,5 милиона към три български банкови сметки. Главната дирекция възвърне на жертвата $600 000. Останалите средства, единствено няколко часа след приемането са били преведени в Хонконг посредством онлайн банкиране.

Успешната битка с хакерски атаки от сходен жанр е реализирана посредством доста положителното интернационално взаимоотношение на ГДБОП с непознати партньорски служби, както и с българския банков бранш.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР