ГДБОП и спецпрокуратурата 6 часа ровят в дома на Николай

...
ГДБОП и спецпрокуратурата 6 часа ровят в дома на Николай
Коментари Харесай

Кметът на Несебър: Някой се опитва да ме злепостави, подава неверни сигнали до МВР

ГДБОП и спецпрокуратурата 6 часа ровят в дома на Николай Димитров, не намерили нищо

Близо 6 часа ГДБОП и спецпрокуратурата ровиха в дома на кмета на Несебър Николай Димитров в събота, а паралелни инспекции бяха осъществени в жилищата на още двама претенденти за общински съветници и кандидат-кмет за Свети Влас, оповестиха източници на " 24 часа ".

Притеснени, те описаха, че антимафиотите преобърнали жилища и офиси по сигнали за търговия с изборни гласове. Няколко коли със софийски номера пристигнали в морския град на разсъмване в събота, а полиция завардила подстъпите към Несебър и Свети Влас. Спецакцията завършила към 14 ч, само че публична информация за нея нямаше до късно следобяд. Наш екип опита да се свърже с представителя на основния прокурор, само че безрезултатно.

" Всичко е наред, аз съм спокоен, тъй като в дома ми не бяха открити доказателства за осъществено закононарушение. Явно някой се пробва да ме злепостави като подава погрешни сигнали до Министерство на вътрешните работи ", сподели пред наш кореспондент Николай Димитров, който има три кметски мандата зад тила си. " Дойдоха рано сутринта, търсиха някакви описи - не знам какви, евентуално нещо обвързвано с изборите. Гледаха, ровиха в документи, след което си тръгваха. Проверявали са и офиса на жена ми. По време на обиска вкъщи беше и дребната ми щерка Никол - проверяващите се държаха добре, не създаваха проблеми на мен и фамилията ", добави пред " 24 часа " Николай Димитров.

По информация на " 24 часа " редом са били проверявани претендентът за кмет в Свети Влас Атанас Япаджиев от " Движение 21 " и претендентите за общински съветници Георги Георгиев от Българска социалистическа партия и Константин Лефтеров от " Движение 21 ". Според непотвърдени данни у тях също не са открити улики за провеждана изборна търговия. " Какво да ви кажа, очевидно безсилието на някои претенденти се свежда до показни акции, само че те ще имат противоположен резултат ", разяснява пред наш екип дълготраен общински консултант от Несебър. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР