ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха в Пловдив цех за производство

...
ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха в Пловдив цех за производство
Коментари Харесай

ГДБОП разби цех за фалшиви монети от 2 паунда в Пловдив

ГДБОП и Специализираната прокуратура разрушиха в Пловдив завод за произвеждане на подправени монети от по 2 паунда с доста високо качество. Трима са арестувани, измежду които и поръчителят. Антимафиотите разкриха и незаконна група за произвеждане и разпространяване на синтетична дрога.

Разследването стартира в края на предходната година, а на 13 юни антимафиотите нападат селкостопанска сграда в Пловдив. ГДБОП са иззели 34 хиляди подправени монети от по 2 паунда на обща стойност 70 хиляди паунда.
ст. комисар Стоян Темелакиев, зам.-директор на ГДБОП: Цената, на която са продавани монети, изработвани по този метод, е 40% от номинала. Приложението на тези монети на територията на Обединеното кралство е най-вече по автомати за кафе, сандвичи, цигари.
В цеха са открити и матрици за 2 евро, които обаче не били употребявани към момента. Според специалисти на Българска народна банка разрушеният завод в Пловдив е с потенциал 1500 монети дневно.

Антимафиотите разрушиха и група за синтетична дрога и канабис.

Иван Гешев, началник на Специализираната прокуратура: Претърсени са обекти в Сливница, село Гълбовци. Намерени са над 30 кг. амфетамини.
Лаборатория за марихуана с неизсушена тревиста маса.

Според експертизата на ГДБОП арестуваните опиати са на стойност 140 хиляди лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР