ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха организирана престъпна група, точила сметки

...
ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха организирана престъпна група, точила сметки
Коментари Харесай

Разкриха престъпна група, точила сметки чрез финансови измами в интернет

ГДБОП и Специализираната прокуратура разрушиха проведена незаконна група, точила сметки на лица, подмамвани да вземат участие в търговия с финансови принадлежности в интернет. 17 души са станали жертва на схемата. Не е изключено да има и още излъгани, изясни на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

„ Обажда се човек от прът център и предлага покупки на злато, платежни принадлежности. Аз персонално съм получавал такива позвънявания. След това се убеждават хората какъв брой облага ще има. Когато тръгнеш да се отказваш, нямаш противоположна връзка с индивида, който ти се е обадил ”, разясни Гешев.

Двата колцентъра са ръководени от жители на Израел, Сърбия и България. Те са генерирали облага от милиони левове.

Повдигнати са обвинявания на трима души. Те са с непрекъсната мярка „ задържане под стража ”.

„ Има лица, изгорели с над 100 000 евро. Извършени са претърсвания на офиси и жилища. Лицата са били усърдно въвеждани в подвеждане, че се търгува на борсата с тези финансови принадлежности и те са правили редица преводи, като противоположната връзка е била невероятно да бъде осъществена ”, разясни наблюдаващият прокурор по делото Ваня Христева.

„ Българското поделение на тази скица е първият случай, който е изобличен. Това е новаторско закононарушение, а такива от ден на ден и повече ще навлизат в нашата действителност ”, разяснява началникът на отдел „ Компютърни закононарушения “ към ГДБОП Явор Колев.

„ Тези хора са с доста огромен опит в лъжливи финансови интервенции. Те работят в България и са придобили обилни доходи, които прокуратурата ще проверява “, посочи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР