ГДБОП и испанската национална полиция са разкрили международна престъпна организация

...
ГДБОП и испанската национална полиция са разкрили международна престъпна организация
Коментари Харесай

Българин с обвинение, че е ръководил международна банда за цигари менте

ГДБОП и испанската национална полиция са разкрили интернационална незаконна организация за нелегално произвеждане на цигари, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Цигарите са създавани в Испания и са популяризирани в страни от Европейски Съюз. Работата по случая почнала през 2017 година след информация от ГДБОП към испанската престъпна полиция.

Според събраните данни, тютюнът е внасян от България, без да минава митнически надзор, употребен е в Испания за незаконно произвеждане на цигари, популяризирани в Германия и в Обединеното кралство.

Консумативите и машините за производството също са били импортирани в Испания от България. Придобитите от противозаконната активност огромни парични суми били „ изпирани “ посредством други компании, като огромна част от тях са вложени в строителството на първокласни къщи и жилищни здания у нас и в Испания.

Използвани са и кредитни карти за машинация в разнообразни заведения.
Предотвратиха огромна контрабанда на цигари и марихуана Около половин звук висококачествена марихуана пък е открита в камион на Златарево
В хода на взаимното следствие са открити складови пространства на незаконната група в Барселона и град Константи, провинция Тарагона.

Изяснено е, че ръководителят на групата в Испания е развил мрежа от легален бизнес, в чиято сянка е практикувана незаконната активност, като за него работели над 200 души.

В началото на април т.г. в Испания е извършена полицейска акция, при която са арестувани са 22-ма души, сред които и двама български жители.

Прекратена е активността на незаконна фабрика за цигари в Константи. На територията й са арестувани 15 украински и един молдовски жител – служащи, както и българин, направлявал работния развой.



Вътрешността на склада, където е била построена незаконната фабрика е била оборудвана със система за шумоизолация на машините, като там е била проведена и зона за живеене на служащите с кревати, тоалетни, душове, кухня и други улеснения. Като мярка за сигурност по време на индустриалния цикъл служащите живеели вътре затворени и без мобилни телефони. Някои от тях съобщили, че даже не знаели в коя страна се намират, защото в Испания влезнали по суша, а в Европейски Съюз пристигнали с полети от Украйна.

При по-нататъшните дейности на криминалистите в Сабадел, Галисия и Севиля са арестувани водачи на камиони, занимавали се с дистрибуция на крайния артикул.

Според испанските управляващи незаконната фабрика е била с потенциал да създаде за ден кутии с цигари, задоволителни за един камион, като в никакъв случай до момента при полицейски дейности не са засичани толкоз доста на брой подправени марки (общо 13), създавани на едно място.

Намерени и конфискувани са 1 000 000 кутии цигари под комерсиалните марки на 3 известни производители, както и други марки, на обща стойност 4,5 млн. евро.

Иззетият тютюн е на стойност над 6,5 млн. евро, което е данъчна машинация в размер от над 5,1 млн. евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР