ГД Национална полиция обяви, че е сезирала прокуратурата за предполагаеми

...
ГД Национална полиция обяви, че е сезирала прокуратурата за предполагаеми
Коментари Харесай

МВР сезира прокуратурата за нарушения в тол системата

ГД " Национална полиция " разгласи, че е сезирала прокуратурата за хипотетични закононарушения, осъществени от бившето управление на АПИ поради тол системата. 

Според Министерство на вътрешните работи има подозрения за " вреда в изключително огромни размери на държавния бюджет " поради сумите, изплащани на консорциума-оператор на тол системата в първите 2 години от влизането в действие на контракта. 

От данните се показва, че договорът е със период от 60 месеца и общата му сума е малко над 136 000 000 лева с Данък добавена стойност. За първите 24 месеца от влизането му в действие страната заплаща на консорциума по 2,5 млн. лева с Данък добавена стойност на месец. Месечната цена на услугите от началото на 25 месец до края на периода на контракта е в размер на 2,1 млн. лева с Данък добавена стойност. Според полицията има учредения за хипотетична " причина за нанесена вреда в изключително огромни размери на държавния бюджет ". 

В хода на инспекцията е установено още и несъблюдение на отговорности от страна на изпълнителя по контракта - съгласно Министерство на вътрешните работи той не е обучил експерти и е " допускал подизпълнител да реализира нерегламентиран достъп до данните на системата ", се споделя в информацията. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР