Газпром увеличава доставките на природен газ за Китай и очаква

...
Газпром увеличава доставките на природен газ за Китай и очаква
Коментари Харесай

"Газпром" ще достигне скоро максималните договорени доставки за Китай

" Газпром " усилва доставките на природен газ за Китай и чака скоро те да доближат оптималното контрактувано ниво, което е планувано да бъде обезпечено посредством газопровода " Силата на Сибир ". Това съобщи в Китай ръководителят на съвета на шефовете на съветската държавна компания Виктор Зубков по време на Азиатския конгрес в Боао (BAF), съобщи Българска телеграфна агенция.

" Русия усилва газовите си доставки за Китай ", разгласи Зубков.

" Доставките на синьо гориво по газопровода " Силата на Сибир " скоро ще доближат контрактуваното ниво от 38 милиарда куб. метра на година ", означи той.

Шефът на " Газпром " добави, че съветската компания договаря с държавната Китайска национална петролна корпорация (CNPC) за реализацията на план за създаване на нов газопровод с потенциал от 50 милиарда куб. метра синьо гориво, който ще минава от Русия до Китай през територията на Монголия.

Зубков акцентира смисъла на китайския пазар за износа на съветски енергийни артикули в изискванията на западните наказания против Русия, които бяха наложени след началото на съветската военна инвазия в Украйна.

" Русия е подготвена за съдействие с други страни от Азия в областта на доставките на чисти енергийни артикули, (които не замърсяват околната среда - бел. ред.) ", добави ръководителят на съвета на шефовете на " Газпром ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР