Газпром трябва да бъде елиминиран, България трябва да се отърве

...
Газпром трябва да бъде елиминиран, България трябва да се отърве
Коментари Харесай

Плевнелиев: “Газпром“ трябва да бъде елиминиран

" Газпром " би трябвало да бъде отстранен, България би трябвало да се отърве от този снабдител, той е обезсърчителен. Това съобщи президентът (2012-2017 г) Росен Плевнелиев пред bTV.
Прочетете още
Според него, няма смисъл България да договаря с " Газпром ", а държанието на служебния министър на енергетиката Росен Христов се движи по опорни точки на енергийния колос.

" Газпром " стопира газта не на който и да било без никакво пояснение. Без никакво пояснение Германия е оставена без " Северен поток ". След като това се случва на Германия, белким няма да се случи на нас? Трябва да е ясно - най-мощното оръжие на диктатора Путин е неговата енергийна монополна позиция. Рано или късно, Европа ще се освободи от зависимостта на този обезсърчителен снабдител на непазарни цени. България е позиционирана доста добре с тръбите и компресорите си. Помпео сподели, че сме газов хъб, да строим още инфраструктура и да спасим и останалите ", счита той.

Плевнелиев изрази вяра българските политици да се разсънят и да се върнат към прироитетите за либерализация, енергийна успеваемост и диверсификация. Той напомни, че през 2008 година " Газпром " ни е оставил на студено. Президентът описа и за единствената му среща с Путин, която е траяла по-малко от минута. " Аз се здрависах с Путин през 2014 година Отидох на закриването на Олимпийските игри в Сочи. Путин доста добре знаеше кой съм аз, аз съм от огромните негови критици. Той ми благодари, че съм почел церемонията по закриването на олимпийските игри. Поздравих го за чудесното показване на тима им. Това беше моята среща с него ", описа той.

Плевнелиев изрази вяра изборите да реализират нещо градивно. " Хората губят ориентировка и посока. Целта е тази, която е показал Апостола - да бъдем равни на другите европейски нации. Чиста и свята република значи народна власт от европейски вид със мощни институции. На тези избори избираме сред Изток и Запад. Свободна и демократична Европа или диктатурата на съветския президент Путин ", уточни той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР