“Газпром спря едностранно договора, а ние за 2 седмици успяхме

...
“Газпром спря едностранно договора, а ние за 2 седмици успяхме
Коментари Харесай

Кирил Петков: Проблемът с цените на газа е опорка на ГЕРБ

“Газпром ” спря едностранно контракта, а ние за 2 седмици успяхме да договорим 2 кораба от компанията “Шиниър ” без медиатори. Намерихме и свободни слотове за разтоварване в Турция. Двата кораба са без капка съветски газ. Всеки ден ние изпращахме нашите поръчки за доставки от “Газпром ” с подготвеност да платим по контракт, само че всеки ден “Газпром ” ни отхвърляше. Въпросът за цените на газа е опорка на ГЕРБ, съобщи Кирил Петков, съпредседател на “Продължаваме смяната ” и някогашен министър председател, пред БТВ.
Газовата рецесия
Петков съобщи, че би се явил на спор с Делян Добрев в случай че ГЕРБ пенсионират Бойко Борисов и предложат Добрев за кандидат-премиер.

Съпредседателят на Политическа партия изясни, че не мисли, че има нещо като “румънски ” газ.

„ Когато „ Газпром ” прекъсна доставянето на газ, “Булгаргаз ” е купувала газ на отворения пазар, с цел да може ние да имаме задоволително газ в България ”, сподели Петков.

Той подсети, че 7-те танкера, които те са договорили, са били с 30 $ по-евтини от пазарната цена.

”В последните два дни преди държавното управление да падне, говорихме с две компании, които бяха подготвени да дадат слотовете си до октомври, с капацитет до декември. На първия ни диалог със служебния министър председател аз споделих цялата тази информация ”, съобщи той и добави, че е мислел, че служебният кабинет е обезпечил доставките на газ за страната.

Бившият министър председател сподели, че поддържа всяка една инспекция.
Проверки и бистрота
„ Никой не е над закона. Колкото повече инспекции по-добре, с цел да има бистрота ”, уточни той и напомни, че е завел дело против Борисов за половин милион лв. за клюка.

„ Надявам се, че българският съд ще осъди Борисов за неистина ”, акцентира той.

Петков сподели, че не са създали всичко и животът на българите не се е подобрил чак толкоз, само че ГЕРБ от своя страна не са съумели да намерят 120 лева за 12 години, с цел да вдигнат пенсиите на хората.

Бившият министър председател се похвали, че от 30 години се приказва за 5-те моста над река Дунав, а държавното управление на Петков е съумяло да ги контракти с румънските си пратки.

„ Подписаха се писма за планове, за това, че ще работим дружно двете държавни управления ”, акцентира той.
Корупция
“Когато се приказва за корупция, то в България думата е неопределена ”, уточни Петков и добави, че неговото държавно управление е спряло 29 камиона със зеленчуци с пестициди на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

„ Сигурен съм, че за 30 години контрабандата на Капитан Андреево не е серпантина ”, разяснява той.

Съпредседателят на Политическа партия съобщи, че това, което те са създали е било да кажат „ не ” на подобен тип практики. Шенген се страхувал да одобри България, тъй като в случай че се върнат ГЕРБ на власт, Борисов може да “повлияе отрицателно с неприятни практики на пазарите ”.

Петков съобщи, че нито една стотинка от контрабанда или противозаконен импорт през канали на границите не е вляла в джоба на нито един техен член.
След изборите
“Продължаваме със същия порив, продължаваме да желаеме Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ ”, разяснява експремиерът и добави, че има вяра, че ще ръководи след 2 октомври.

Категорично “Продължаваме смяната ” няма да се коалира с ГЕРБ, закани се Петков и добави, че би управлявал в коалиция с Българска социалистическа партия и Демократична България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР