„Газпром“ сключи петгодишен договор за покупка от „Туркменгаз“ до 5,5

...
„Газпром“ сключи петгодишен договор за покупка от „Туркменгаз“ до 5,5
Коментари Харесай

„Газпром“ сключи дългосрочен договор за доставка на туркменски газ


„ Газпром “ подписа петгодишен контракт за покупка от „ Туркменгаз “ до 5,5 милиарда куб м газ годишно, се споделя в известие на съветската компания.

„ На първи юли групата „ Газпром “ подписа контракт за покупка на природен газ от държавната компания „ Туркменгаз “ за период от пет години – до 30 юни 2024 година В сходство с контракта, количеството на доставки на газ от Туркмения в портфейла на „ Газпром “ ще е до 5,5 млрд.куб м газ годишно “, се споделя в известието.

Руската компания заяви още през април да подписа с „ Туркменгаз “ нов контракт за покупка на газ до 30 юни. Количеството на доставките в границите на краткосрочния контракт от 15 април до 30 юни е 1,2 милиарда куб м, прибавят от компанията.

Руската страна до неотдавна беше спряла покупката на туркменски газ, заради разногласията в арбитража в Стокхолм за цената, избрана от „ Газпром износ “ от юни 2015 година По-късно договорът бе преустановен, само че през януари тази година газовите компании на двете страни подписаха спокойно съглашение за преустановяване на арбитража.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР