Газпром ще обжалва решението на полския антимонополен регулатор, който реши

...
Газпром ще обжалва решението на полския антимонополен регулатор, който реши
Коментари Харесай

Газпром ще обжалва глобата за Северен поток - 2

" Газпром " ще апелира решението на полския антимонополен регулатор, който реши да санкции съветската компания в размер на 213 млн. злоти - повече от 57 млн. евро, заяви вестник " Российская газета ".
Според " Газпром " поисканата от компанията информация няма нищо общо с антитръстовото следствие на полския регулатор. Преди това " Газпром " изиска от регулатора да даде аргументация на настояването на тази информация, само че безрезултатно. Освен съветската компания в следствието на полския регулатор са включени Engie, Uniper, OMV, Shell и Wintershall - всички участници във финансирането на плана " Северен поток-2 ", добавя организация Фокус. 
Полският отдел от своя страна упорства, че всички финансови транзакции, свързани с построяването на газопровода „ Северен поток-2 “, би трябвало да бъдат координирани с неговия регулатор. От позиция на Варшава, съглашението за партньорство на компанията Nord Stream 2 AG с европейските компании е подписана, с цел да се заобикалят разпоредбите на антитръстовото законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР