Газпром ще доставя до 5.8 милиона кубически метра природен газ

...
Газпром ще доставя до 5.8 милиона кубически метра природен газ
Коментари Харесай

Унгария си договори с Газпром по 5.8 милиона м3 природен газ дневно над количествата по договор -

Газпром ще доставя до 5.8 милиона кубически метра природен газ дневно допълнително от количествата, посочени в дълготрайния контракт сред Унгария и Русия, заяви на стената на формалния си профил във фейсбук министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто.

„ Постигнато е съглашение с Газпром: От на следващия ден ще идват до 5,8 млн. м3 природен газ над количествата по контракта. Нашата сила е обезпечена. “ – написа Сиярто, който взе участие в сряда в срещата на външните министри на страните членки от Европейски Съюз в Прага.

Сиярто акцентира също, че доставките на газ през Сърбия способстват за увеличение на енергийната сигурност на Унгария и ще оказват помощ да се избегнат рестриктивните мерки, свързани с вероятен дефицит на суровина.

Говорителят на унгарското държавно управление Золтан Ковач разгласи, че страната е подписала спомагателен контракт с Русия за увеличение на газовите доставки.

Още преди съветското навлизане в Украйна Унгария подписа дълготраен контракт за 3.5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия по тръбопровода " Турски поток ", който минава през България и Сърбия и още 1 милиард кубически метра през тръба от Австрия. 

Унгария е мощно подвластна от съветската сила, като получава към 80 % от газа си от Газпром и се опълчва на всевъзможни наказания на Европейски Съюз за съветското гориво, припомня " Политико ". Будапеща е най-гласовият бранител на Кремъл измежду страните от Европейски Съюз. Газпром понижи или ограничи доставките до дузина страни членки,а  в сряда затвори " Северен поток " за три дни за поддръжка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР