„Газпром“ съобщи за откриването на шелфа на Ямал на две

...
„Газпром“ съобщи за откриването на шелфа на Ямал на две
Коментари Харесай

„Газпром“ е открил на шелфа на Ямал две нови находища със запаси от 0,5 трлн.куб м газ


„ Газпром “ заяви за откриването на шелфа на Ямал на две нови залежи със ресурси от над 500 милиарда куб м газ, което е равно на към годишният рандеман на компанията. С тези ресурси компанията обезпечава още през 2019 година коефициента на растеж на запасите с не по-малко от 100 %.

Съответно от федералната организация за използването на недрата – Роснедра са утвърдили експертните умозаключение на „ Държавната комисия за ресурси “ за откритите от „ Газпром “ нови залежи на въглеводороди на шелфа на Ямал (находище В.А. Динкова и Нярмейското находище). Според прессъобщение на съветската компания „ Газпром “, по мащаби на ресурси първото находище е неповторимо по мащаб на извлекаеми ресурси (категории С1+С2) и съставляват 120,8 милиарда куб м.

Лицензиите за прилагане на Русановското и Нярмеското лицензионни сектори са получени от „ Газпром “ през 2013 година От приемането на лицензиите в рамките на секторите са изпълнени 5790 км сеизмични действия по метода на 3D, а през 2018 година са пробили два кладенеца.
На шелфа на Карско море, „ Газпром “ има също лицензии с право на прилагане на недрата на Ленинградското и Русановското залежи.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР