„Газпром“ очаква данните за ежегодния експорт на природен газ за

...
„Газпром“ очаква данните за ежегодния експорт на природен газ за
Коментари Харесай

„Газпром“ прогнозира експортът от газ за Европа да е от порядъка на 188 млрд. куб м до 2020 г.


„ Газпром “ чака данните за годишния износ на природен газ за Европа до 2020 година да са от порядъка на 188 милиарда куб м годишно, оповестява организация Bloomberg, базирайки се на плана за бюджет за съвещанието на съвета на шефовете.

„ Годишният износ за Европа се предвижда на иво от към 188 милиарда куб м до 2020 година, което е покрай върха, който се чака през тази година, се споделя в бюджета. В основата на прогнозата е портфейлът от контракти на „ Газпром “ и актуалното равнище на доставки “, се споделя в известието.

През 2016 година „ Газпром “ усили доставките на газ за чужбина с 12,5 % - до 179,3 милиарда куб м, което е исторически най-много. В края на ноември ръководителят на компанията Алексей Милер заяви, че през 2017 година се чака безспорен връх при експорта на газ за чужбина – 192 милиарда куб м.

„ Газпром “ възнамерява също по този начин да изразходва 802 милиарда рубли за финансиране на трасетата за газов транспорт в Европа и Китай през 2018 година, което е съвсем 1,4 пъти повече от тази година, добавя организацията. Част от средствата са ориентирани за най-големият план Nord Stream 2 („ Северен поток 2 “) - 1,52 милиарда евро.

Доставките по газопроводите за Китай и Турция, както се възнамерява ще стартират през 2019 година Разходите за газопровода „ Турски поток “, съгласно проектите на компанията ще надвишават през идната година 2,43 милиарда евро, което е 1,7 пъти повече от тази година. Очаква се, че през 2020 година през този газопровод да се доставят съвсем 24 милиарда куб м.

Газопроводът „ Силата на Сибир “ за Китай през идната година ще изисква инвестиции от 218 милиарда рубли, което е с 4 % повече от разноските през тази година, като през 2020 година се възнамерява през него да се доставят 5 милиарда куб м газ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР