„Газпром“ е предал 100 % от акциите на Nord Stream

...
„Газпром“ е предал 100 % от акциите на Nord Stream
Коментари Харесай

„Газпром“ е предал 100 % от акциите на Nord Stream 2 на партньорите си като залог за задълженията


„ Газпром “ е предал 100 % от акциите на Nord Stream 2 AG като залог до цялостното погасяване на отговорностите по съглашението с задграничните сътрудници, се споделя в доклада на компанията по интернационалните счетоводни стандарти за първото тримесечие на 2018 година „ “Към 31 март 2018 г съгласно съглашението, подписано в границите на финансирането на плана „ Северен поток 2 “ с Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall, 100 % от акциите на Nord Stream 2 AG, принадлежащи на ПАО „ Газпром “ са предадени като залог до цялостното погасяване на обезпечените отговорности.

В началото на месец март, ръководителят на Wintershall Марио Мерен заяви, че европейските сътрудници по плана за газопровода „ Северен поток 2 “ са дали през 2017 година на Nord Stream 2 AG финансиране в размер от 324 млн. евро всяка.

„ Газпром “ е единственият акционер на Nord Stream 2 AG, а европейските компании и сътрудници се задължиха да финансират плана за газопровода „ Северен поток 2 “ до 50 % или всяка с по 950 млн. евро. Останалата половина от сумата се обезпечава от съветската газова компания (4,75 милиарда евро). Плановете са 70 % от вложенията да се покрият за сметка на привлечено планово финансиране. Общата стойност на плана се прави оценка на сумата от 9,5 милиарда евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР