„Газпром“ може да се оттегли от турския пазар, съобщи руското

...
„Газпром“ може да се оттегли от турския пазар, съобщи руското
Коментари Харесай

„Газпром“ се оттегля от турския пазар?

„ Газпром “ може да се отдръпна от турския пазар, заяви съветското издание „ Комерсант “, базирайки се на информация на свои източници. Руската компания може да продаде своя дял, с което изцяло да се отдръпна от вътрешния пазар на страната. Ще остане само като вносител на газ.

Изданието показва, че изтеглянето на компанията от турския пазар ще ускори преговорните позиции на „ Газпром “. Към момента няма публично мнение по въпроса.

В началото на 2017 година „ Газпром “ разгласи началото на строителството на морския сектор по плана „ Турски поток “. Мощността на транспорт ще доближи 15,75 милиарда кубически метра, като се чака построяването да бъде приключено до края на 2019 година.

Отношенията сред Турция и Русия претърпяха провал след свалянето на съветския бомбардировач от турски изтребители. След случая Кремъл наложи редица наказания на Анкара, а редица стопански и енергийни планове бяха застрашени.

През предходната година турският президент Реджеп Ердоган се извини на съветския си сътрудник Владимир Путин за трагичния случай. Диалогът сред двете страни още веднъж бе възобновен, което бе съпроводено и от обещания за усилване на икономическото съдействие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР