Газпром и правителството на Турция подписаха протокол за изграждане на

...
Газпром и правителството на Турция подписаха протокол за изграждане на
Коментари Харесай

Русия и Турция се договориха за строителство на "Турски поток" до границите на ЕС

" Газпром " и държавното управление на Турция подписаха протокол за създаване на сухопътна част на газопровода " Турски поток " от тракийския бряг на Черно море до границата на Европейския съюз. Овен това Анкара ще получи към 1 милиард $ под формата на отстъпка със задна дата от 10.25 % от цената природния газ за турския пазар за 2015 и 2016 година.

В известието на газовия колос не се показва до коя граница ще бъде построена връзката - с България или с Гърция. Посочва се единствено, че тя ще е дълга 180 км, а това е задоволително за свързване с газопреносните мрежи на двете страни членки на Европейски Съюз от градчето Къйъкьой (Мидия) на турския черноморски бряг, където излезе първата подводна тръба на " Турски поток ".

В известието на " Газпром " не се споделя нищо повече също така, че директният сектор ще е за доставка на газ на европейския пазар. На съпровождащата картата също не е показано нищо повече от връзката при Люлебургаз със съществуващия газопровод за импорт на съветски газ през България и стрелка, сочеща към точката, където се събират границите на Гърция и България с Турция.

Със строителството ще се заеме сдружение, основано особено за задачата. То ще е планова компания, ще се споделя TurkAkim Gaz Tasima A. S. и по 50% дял ще държат " Газпром " и Турция.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР