Газпром експорт“ е уведомил официално българските власти, че смята да

...
Газпром експорт“ е уведомил официално българските власти, че смята да
Коментари Харесай

Bloomberg: ”Газпром” спира транзита на газ през България за Турция

„ Газпром износ “ е уведомил публично българските управляващи, че счита да приключи преноса на газ по Трансбалканския кулоар, по който се доставя газ за Турция, от януари 2020 година, оповестява Sputnik Türkiye, като се базира на организация Bloomberg.
През декември 2018 година бе обявено, че България ще трансформира настоящия контракт сред " Булгартрансгаз " и " Газпром Експорт " за пренос на газ през наша територия до 2030 година в ангажимент на съветската компания да резервира потенциал от бъдещото трасе на газопровода " Турски поток ". Това изискване е било сложено на руснаците.

Промените разпореждат съответни задания за осъществяване до края на 2018 година и измежду тях е и контролиране на въпроса с директния контракт, който " Газпром " желае да приключи, защото от 2020 година счита да спре да употребява Трансбалканския газопровод през Украйна, Румъния и България до Турция, Гърция и Македония и да пренасочи доставките по " Турски поток ". Съгласно контракта обаче " Газпром Експорт " е длъжна да заплаща директни такси на България, даже и да не употребява потенциала на тръбата до 2030 година според клаузата " Пренеси или заплати " (ship or pay).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР