„Газпром“ е положил по дъното на Балтийско море около 60

...
„Газпром“ е положил по дъното на Балтийско море около 60
Коментари Харесай

Морската част на газопровода „Северен поток 2“ е готова до 60 %


„ Газпром “ е положил по дъното на Балтийско море към 60 % от общата дължина на морската част на газопровода. Това е декларирал заместник-председателя на „ Газпром “ Олег Аксютин в понеделник в ефира на телевизия „ Россия-24 “.

„ Готовността на морската част е от порядъка на 60 %. Всички действия, които се правят за свързване на сухопътната и морската част са осъществяване през немска страна още през предходната година. Там се правят действия за създаване на приемен терминал. Сега такива действия се правят и на наша територия, съветска. Точно при започване на юли започнахме осъществяване на тази интервенция по издърпване на газопровода, който съединява сухопътната и морската част. Сега дейностите са в ход “, цитира думите на заместник-председателя на „ Газпром “ организация ТАСС.
Аксюютин е отбелязал също по този начин, че „ Северен поток 2 “ се строи по периодите, избрани по плана.

Заобикаляне на водите на Дания

Трасето на „ Северен поток 2 “ може да се усили с 34 км при положение на липса на позволение от Дания. При актуалната скорост на строителството този сектор може да бъде издигнат за седмица, е добавил Аксютин.

„ Що се касае до удължаването на трасето, това са плюс към 34 километра. Дали е доста или малко, мога да кажа по този начин: през днешния ден скоростта на тръбополагащият транспортен съд, който се занимава с полагането на самият газопровод е някъде от към 4 до 5 км дневно. Тоест, това е примерно спомагателна работа от седмица “, е споделил той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР