„Газпром“ е положил над 600 километра по двете тръби на

...
„Газпром“ е положил над 600 километра по двете тръби на
Коментари Харесай

„Газпром“ е положил 600 км от „Турски поток“


„ Газпром “ е положил над 600 километра по двете тръби на газопровода „ Турски поток “ излиза наяве от думите на формалният представител на компанията Сергей Куприянов пред тв „ Россия 24 “.

„ Положени са над 600 километра и по двете тръби. Дейностите текат със скорост от порядъка на 4 километра дневно, това е доста високо движение “, прибавя той. „ Работата тече в цялостен ход и е явно, че ще бъде приключена в декларираните периоди “, прибавя той.

„ Газпром “ стартира на 7 май строителството на морския сектор на газопровода „ Турски поток “. Проектът планува строителство на две тръби с мощ по 15,75 милиарда куб м всяка. Първата е за доставка на газ за турските консуматори и би трябвало да бъде пусната в употреба през март 2018 година Втората е за обезпечаване на газоснабдяването на страните от Южна и Югоизточна Европа и по прелиминарен проект би трябвало да бъде пусната в употреба през 2019 година

Междувременно съветските медии в четвъртък оповестяват, че „ Газпром “ е сметнал за повишена цената на тръбите с огромен диаметър в това число и за газопровода „ Северен поток 2 “ и е развалил договорите за доставката им, уведомявайки фирмите за произвеждане на тръби, че е „ изгубил интерес “ към довеждане докрай на покупката по миналогодишният търг за 56,8 милиарда рубли, съгласно съветският в. „ Ведомости “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР