„Газпром“ доставя по газопровода „Северен поток 1“ до Германия 164,7

...
„Газпром“ доставя по газопровода „Северен поток 1“ до Германия 164,7
Коментари Харесай

Газовите доставки по „Северен поток 1“ надхвърлят с 10 % проектната мощност


„ Газпром “ доставя по газопровода „ Северен поток 1 “ до Германия 164,7 млн. куб м газ дневно, което надвишава плановата мощ с 10 %, заяви заместник-председателя на газовия тръст Виталий Маркелов.

„ Към днешна дата по „ Северен поток 1 “ се доставя оптимално количество газ до северната част на Германия – 164,7 млн. куб м дневно. Това е с 10% повече от плановата мощ “, сподели Маркелов по време на Шестата интернационална конференция „ Управление на недвижимите парцели на корпорациите “ в Петербург, оповестява Прайм.

Маркелов подсети, че строителството на втората тръба от газопровода, което се допуска да бъде приключено през 2019 година ще обезпечи опция за угаждане на търсенето в Европа. „ Заедно с това доставките на газ за югоизточната част на Европа, а също за Турция допускат нарастване посредством построяването на газопровода „ Турски поток “. Построихме всички мощности (на „ Турски поток “) на територията на Русия и в този момент реализираме морската част на газопровода... Ще приключим планът през 2019 година “, означи Маркелов.

Освен това „ Газпром “ счита да сложи връх спрямо предходната година във връзка с доставките на газ за Европа. По думите му, съществуващата система от мощности ще даде опция на газовия тръст да усили количеството на доставки по това направление.

В началото на септември ръководителят на „ Газпром “ Алексей Милер заяви, че през 2017 година компанията чака безспорен връх при експорта на газ за чужбина – към 190 милиарда куб м. През 2016 година „ Газпром “ усили доставките на газ за чужбина с 12,5 % - над 179,3 милиарда куб м, което е исторически най-много.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР