Газовото находище "Блок Враца 1-25 Запад" може да съдържа не

...
Газовото находище "Блок Враца 1-25 Запад" може да съдържа не
Коментари Харесай

Край Враца има чудо, каквото няма в цяла Европа! Толкова е голямо, че...

Газовото находище "Блок Враца 1-25 Запад " може да съдържа не по-малко от 7,4 милиарда кубически метра газ, което е задоволително да отговори на потребностите на България за интервал от две години при актуалното ползване. Това заяви Ангел Семерджиев, управител за страната ни на компанията, която получи лиценз за изследване и рандеман и ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране до 2013 година

Количеството газ се равнява почти на откритото в "Чирен ", което към този момент е изчерпано и през днешния ден се употребява за вместилище, уточни още той, представен от Money.bg.

Двете се намират и в сравнителна непосредственост - в район, за който се знае, че има потвърдени резервоари - оценките са, че има 7 обекта с вероятен запас.

"Блок Враца 1-25 Запад " е най-големият блок на сушата в Европейския съюз, за който е публикуван лиценз, уточни още Семерджиев.

Американската SPM ще вложи в изследванията 7,4 млн. евро без Данък добавена стойност и ще заплати на страната бонус в размер на 210 хиляди евро без Данък добавена стойност при сключване на контракта за търсене и изследване в площта, ситуирана на територията на Северозападна България. Срокът за изследването е 5 години, а концесицята за рандеман е 35 години с опция за увеличение от още 15 години.

SPM, която регистира компания в България през август, ще търси финансиране за дейностите посредством финансовите пазари.

Семерджиев уточни, че към момента не са конкретизирани всички параметри по първичното обществено предложение.

Обсъжда се листване на тържища в Австралия, Съединени американски щати или България. Очакването е това да се случи до една година.

Не е конкретизирана и крайната сума, която ще бъде търсена от пазарите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР