Газовият оператор “Булгаргаз“ е поискал запориране на сметките на топлофикациите

...
Газовият оператор “Булгаргаз“ е поискал запориране на сметките на топлофикациите
Коментари Харесай

Булгаргаз поиска запориране на сметките на топлофикациите във Враца, Плевен и Бургас


Газовият оператор “Булгаргаз “ е изискал запориране на сметките на топлофикациите във Враца, Плевен и Бургас. Причината са насъбраните от тях отговорности, които са общо 53 милиона лв.. За сдруженията във Враца и Плевен запорът към този момент би трябвало да е реалност.

Изпълнителният шеф на Булгаргаз Николай Павлов съобщи в изявление по БНР, че подаването на газ към топлофикациите няма да спре и потребителите няма да останат без парно в средата на зимата: “Булгаргаз “ с изключение на на тези три топлофикационни сдружения доставя природен газ и на газоразпределителни сдружения – огромни индустриални потребители, и по тази причина погасяването на всяко едно обвързване в период е гаранция за доставките за всеки един клиент. Плащането от всички клиенти ще подсигуряват една спокойна зима “, разяснява той.

Николай Павлов добави, че се чака стабилизиране на цените на газа. “Нашата цена се дефинира по формула, в случай че гледаме напред във времето пред тези цени на различните на природния газ горива ще се стабилизира цената. Към сегашния миг е рано да се каже, само че при опазване на цените надали би имало нарастване “, сподели той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР